01 квітня 2020

Робота в режимі КАРАНТИНУ



Запроваджено заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції у лісовій галузі.

На виконання рішень Уряду і Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Держлісагентство відразу запровадило необхідні заходи для протидії поширенню коронавірсусної інфекції. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

«Доручив встановити режим підвищеної готовності підсистеми охорони і захисту лісів єдиної державної системи цивільного захисту для запобігання виникненню надзвичайної ситуації на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління Держліс­агентства, внаслідок можливого поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19», – зазначив Андрій Заблоцький.

Також доручено забезпечити проведення заходів поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей (виробничі приміщення, заклади харчування тощо).

Буде уточнений перелік сил та засобів, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів, та забезпечено їх готовність до виконання визначених завдань.

Тимчасово припинено навчальний процес із підвищення кваліфікації працівників лісового господарства в Укрцентркадриліс.

Будуть максимально переведені в режим телефонних або відеоконференцій всі наради та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема, громадських слухань і обговорень), за винятком виключних випадків, пов`язаних із виробничою необхідністю.

На період карантину скасовано проведення особистих прийомів громадян у Держлісагентстві, на підприємствах, в установах і організаціях галузі. Громадяни можуть звертатися до відомства електрон­ною поштою або телефоном.

Запроваджено режим регулярного провітрювання службових приміщень, доступ сторонніх осіб до приміщень на час карантину обмежено. За необхідності для працівників буде забезпечено можливість дистанційного режиму роботи.

«Хочу підкреслити, що Держліс­агентство працює в штатному режимі та продовжує виконувати свої функції», – повідомив Андрій Заблоцький.

Держлісагентство запровадило додаткові протиепідемічні заходи.

«16 березня за результатами засідання спеціальної комісії при Держлісагентстві для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 були прийняті додаткові заходи, щоб убезпечити наших працівників», – повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

Так, відомство продовжує виконувати свої функції у штатному режимі та переходить на дистанційний режим роботи.

Зокрема робота переведена в дистанційну із застосуванням електронних комунікацій і технологій, у першу чергу, для:
  • – жінок, які мають малолітніх дітей віком до 14 років,
  • – працівників, які старші 60 років,
  • – працівників, у яких є хронічні бронхо-легеневі захворювання,
  • – іногородніх працівників.
Також доручено забезпечити членів робочих груп з аудиту (перевірки) засобами індивідуального захисту, антисептичними засобами для обробки рук, слідкувати за провітрюванням робочих приміщень і недопущенням скупчення більше 10 осіб, виконувати інші рекомендації МОЗ.

Призупинено надання адміністративних послуг з видачі щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання, прийом іспитів із отримання «Посвідчення мисливця».

Відповідні доручення стосуються як центрального апарату Держліс­агентства, так і обласних управлянь лісового і мисливського господарства, а також підприємств, установ і організацій, які входять до сфери управління відомства.

Зазначимо, що у Держлісагентстві ефективно та безперебійно працює система електронного документообігу, корпоративна електрон­на пошта, відповідно співробітники Агентства продовжуватимуть виконувати свої посадові обов’язки.

За необхідності, наради проводитимуться в онлайн-режимі чи за допомогою мобільного кон­фе­ренц­зв’язку.

Водночас інформуємо, що запити та звернення можна надсилати електронною поштою на адресу sprava@forest.gov.ua, телефон для довідок за зверненнями громадян:

тел.: (044) 235-55-06,
факс: (044) 235-77-24.

Нагадуємо, що Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький підписав наказ від 12.03.2020 № 81 «Про заходи стосовно стабілізації епідемічної ситуації в Державному агентстві лісових ресурсів України, спричиненої коронавірусом COVID-19».

Зокрема при Держлісагентстві утворена спеціальна комісія із зазначених у наказі питань.

Газета “Природа і суспільство”

0 коммент.:

Дописати коментар