22 вересня 2016

До лісівничої зміни



Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко відвідав обласний еколого-натуралістичний центр. Директор закладу Валентина Остапчук та завідувач відділу екології Валентина Юхимчук розповіли про напрямки діяльності, особливості роботи установи та методи навчання і природничого виховання діток та учнівської молоді, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Виховати дитину так, щоб у майбутньому вона якщо не пов’язала своє життя з природою, то назавжди усвідомила її цінність і важливість бережливого ставлення до всього живого на Землі – саме таке завдання ставлять перед собою викладачі Центру і, судячи з результатів діяльності, успішно його виконують.

Валентина Остапчук розповіла, що дітки, які тут займаються, неодноразово здобували перемоги в обласних, всеукраїнських та навіть міжнародних конкурсах.

Варто зазначити, що Центр координує роботу 4 станцій та 6 відділів. На базі ВОЕНЦ функціонує 127 гуртків із 27 профілів, в яких займається 2168 учнів. Філії Центру працюють у Камінь-Каширському, Любешівському, Маневицькому, Турійському, Любомльському, Ратнівському районах.

Протягом останніх років активізувалась робота навчально-дослідницьких ділянок (467), трудових аграрних об’єднань (80).

У навчальних та позашкільних закладах організована робота 67 «живих» куточків. Започатковано та два роки поспіль проводиться обласна виставка-конкурс «Барвистий світ домашніх улюбленців».

Сьогодні в області нараховується 42 учнівські лісництва. Вони охоплюють близько 1500 школярів. За ними закріплено 11 120 га лісу, де діти під керівництвом професійних лісівників дбають про створення, охорону, захист і догляд лісових культур. Найбільш плідно працюють у Цуманському, Підберезівському, Боголюбському та Кортелівському шкільних лісництвах.

Така спільна робота лісівників Волині та педагогів Центру особливо заслуговує на увагу.

– Маємо зробити все, щоб кількість шкільних лісництв збільшувалася. Адже виховати достойну заміну – найважливіше завдання кожного, хто прагне залишити після себе гарну згаду і продовжити важливу справу збереження лісу, – зазначив Олександр Кватирко, пообіцявши з боку управління і надалі сприяння та підтримку.

0 коммент.:

Дописати коментар