17 червня 2017

Незаконних рубок поменшало завдяки заходам профілактики




Заступник голови ОДА Віктор Мікулін та начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга під час спілкування з журналістами розповіли про стан лісової галузі й боротьбу з незаконними рубками в краї.

Віктор Мікулін із цього приводу заявив: «Галузь працює стабільно, всі підприємства є прибутковими, а керівництво ЗОУМЛГ приділяє значну увагу кадровому забезпеченню, щоб тут працювали фахові господарники, які люблять свою справу. При нинішній системі контролю, яка встановлена в лісовому господарстві, факти масштабних незаконних вирубок апріорі неможливі».

У свою чергу Валерій Мурга розповів: «На Закарпатті за останній рік для боротьби з незаконними рубками здійснюються досить потужні заходи: ведеться роз’яснювальна робота з місцевим населенням, йде співпраця зі ЗМІ, а працівники держлісгоспів разом із представниками Нацполіції, природоохоронних органів та громадських організацій проводять спільні рейди в лісах. Протягом І кварталу зафіксовано 114 випадків незаконних рубок загальним обсягом 768 кубометрів, розмір завданої шкоди становить 3 985,1 тис. грн. Всі матеріали передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування. По 29 випадках (загалом на 21 кбм деревини) порушники добровільно відшкодували 61,3 тис. грн».

Торік для посилення контро­лю за лісами встановлено понад 100 камер відеонагляду. Вони розташовані на КПП при в’їзді у лісфонд, біля шлагбаумів та в зелених масивах. Час від часу лісівники міняють їх місце розташування. Навіть самі працівники лісгоспів не знають, де їх знімає «прихована камера». Ці заходи вже за короткий проміжок часу дали позитивний ефект, адже знаючи про відеонагляд і пильний контроль, правопорушники вже не йдуть у ліс із поганими намірами. Бо штрафи за зрубані дерева надзвичайно високі. Поменшало також браконьєрів, повідомляє прес-служба ОУЛМГ.

0 коммент.:

Дописати коментар