29 грудня 2017

Держлісгоспи Буковини спрямували 212 млн грн у бюджети та державні фонди



Про підсумки діяльності лісової галузі області у 2017 році, вирішення проблемних питань та про шляхи подальшого розвитку йшлося на колегії Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, яка відбулася 28 грудня.

Серед основних питань – резерви покращення фінансово-господарських показників держлісгоспів краю, стан охорони праці, використання сортиментної структури лісосічного фонду головного користування, результати інвентаризації лісових культур та природного поновлення.

Відмічалося, що державні лісогосподарські підприємства, що входять у сферу управління ЧОУЛМГ, були і залишаються бюджетоутворюючими для районів, міст і сіл області. Так, за 11 місяців цього року вони спрямували до зведеного бюджету країни 162,9 млн грн податків та обов’язкових платежів, що становить 148% до планового завдання. Окрім того сплачено 49 млн грн соціального внеску. Що важливо, завдяки роботі лісівників місцеві бюджети області отримали 50,8 млн грн доходів.

Зросла рентабельність лісозаготівлі. Сьогодні на підприємствах ЧОУЛМГ вона становить 10,4%. Загалом на 1 грудня заготовлено 571,1 тис кубометрів ліквідної деревини. Відмічалося, що Хотинський, Путильський, Сторожинецький держлісгоспи забезпечують раціональне використання продукції лісозаготівель, що позитивно позначається на показниках їхньої роботи. Тому одним з рішень колегії зазначено забезпечити 100% вихід ліквідної деревини згідно лісорубних квитків та високосортних сортиментів відповідно до сортиментного плану.

Учасники колегії ухвалили також рішення найближчим часом впровадити електронний облік деревини в усіх без винятку лісгоспах, посилити контроль за дотриманням вимог безпеки в усіх виробничих підрозділах.

В.о начальника Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк звернув особливу увагу керівників держлісгоспів на необхідності виготовити правовстановлюючі документи на лісокористування у відповідності до діючого законодавства.

«Рік, що минає, був не з легких, але попри все лісове господарство розвивається, держлісгоспи області продемонстрували, зокрема, суттєве зростання сплати податків. На часі – потурбуватися про збільшення заробітної плати працівникам лісогосподарських державних підприємств», – наголосив Віктор Сахнюк.

Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

28.12.2017, 21:36

0 коммент.:

Дописати коментар