27 грудня 2017

Рада лісового сектору

22 грудня 2017 року відбулось чергове засідання Ради лісового сектору при Львівській ОДА з наступним порядком денним:

1. Про баланс деревини Львівської області за підсумками 2016 року.
2. Про реалізацію рейтингу деревообробних підприємств Львівської області у 2018 році.



По першому питанні доповідав заступник начальника Львівського ОУЛМГ Громяк Ю. О. Для аналізу була запропонована професором Національного лісотехнічного університету України Кійко О. А. схема балансу деревини Фінляндії. Усі розрахунки були зроблені спеціалістами обласної адміністрації та обласного управління лісового та мисливського господарства.

Згідно проведених розрахунків, загальний запас деревини на корені в лісах Львівщини - 148,4 млн м3 деревини. Щорічний приріст – 2,4 млн м3, а обсяг загальної заготівлі в усіх постійних лісокористувачів – 1,2 млн м3 (50% від приросту).

За напрямками використання деревини її було використано:

- для виготовлення пиломатеріалів, палет та фанери – 237,86 тис. м3;
- для виготовлення ДСП та інших плитних матеріалів – 224,34 тис. м3;
- на целюлозу – 53,54 тис. м3 і т. д. (див. баланс на схемі).

В обговоренні було відмічено важливість проведеного аналізу. Однак зауважено, що даний аналіз потребує більш детального вивчення.

В обговоренні взяли участь проф. Кійко О. А., проф. Міклуш С. І., перший заступник голови Львівської ОДА – голова Ради лісового сектору Замлинський Р. Т., начальник Львівського ОУЛМГ Дейнека А. М., голова асоціації деревообробників Львівщини Когут М.І.



Прийнято рішення - на основі статистичних даних за результатами роботи у 2017 році провести аналогічне дослідження та скласти баланс деревини. Такі дослідження дають можливість керівництву області мати чітке бачення розвитку лісового сектору на найближчу перспективу.

По другому питанню виступив начальник департаменту економічного розвитку Львівської ОДА Филипів Р. С.

Було відмічено, що формула, за якою робився рейтинг деревообробних підприємств у 2017 р. потребує удосконалення. У рейтинг включені ті деревообробні підприємства, які беруть участь у щоквартальних аукціонних торгах необробленою деревиною.

Внесено пропозицію: для заохочення усіх деревообробників приймати участь у аукціонних торгах та виводити бізнес на легальний стан, уся деревина, яка буде не реалізована на торгах, продаватиметься тим деревообробним підприємствам, які займають перші щаблі у рейтингу. Такий експеримент запропоновано провести після проведення аукціонних торгів на другий квартал 2018 р.

Замлинський Р. Т. підсумував роботу Ради лісового сектору за 2017 рік і висловив надію на продуктивну роботу у наступному році.






Відділ лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ

0 коммент.:

Дописати коментар