30 грудня 2017

У Полтаві вилучають незаконно зрубані ялинки

В обласному центрі екологічні інспектори та поліцейські склали майже півсотні протоколів на підприємців, які торгують самовільно зрубаними хвойними деревами. При цьому в порушників екологічного законодавства вже вилучили майже 200 таких дерев.

Ідеться про ті випадки, коли реалізатори продають зеленокосі лісові красуні без відповідних бирок і чипів із маркуванням та за відсутності товарно-транспортних накладних. Зазвичай під час перевірок вони стверджують, нібито всі необхідні документи на передноворічний товар у них є, але зберігаються вони «десь удома», «в хазяїна», «на складі» тощо… Хоча все те має бути безпосередньо у продавця, в іншому випадку він просто не має права виставляти свій товар.

За нелегальну передсвяткову торгівлю зеленими насадженнями передбачені штрафи у розмірі від 510 до 1700 гривень, а за незаконну порубку дерев – кримінальна відповідальність. Загалом під час останніх рейдів екопатрулі та правоохоронці Полтавщини вилучили самовільно зрубаних хвойних дерев на суму понад 17 тисяч гривень. Їхні перевірки ринків та місць стихійної торгівлі тривають.

Василь НЕЇЖМАК.
Полтава.
Голос України
http://www.golos.com.ua/news/67523


0 коммент.:

Дописати коментар