30 грудня 2017

Держлісгосп: впевнений погляд у рік прийдешній




Наближається до завершення 2017 рік. Для працівників Бершадського держлісгоспу, для кожного жителя району він був по-своєму особливим, насиченим подіями та здобутками. У переддень Нового року ми підсумовуємо свої напрацювання та досягнення, складаємо плани на майбутнє.

У 2017 році колектив ДП «Бершадський лісгосп» успішно виконав всі поставлені завдання. На землях держ - лісфонду відновлено 84 га лісу та створено 30 га захисних насаджень. Проведено догляди за лісовими культурами на площі 1697 га, з них ручні – 727 га. Заготовлено 8802 кг лісового насіння.

Підприємство завершило процес сертифікації згідно із вимогами Лісової опікунської ради (FSC). Високоповажна комісія визнала ведення лісового господарства на підприємстві ефективним, прозорим, таким, що відповідає європейським нормам.

За 11 місяців 2017-го обсяг виручки від реалізації продукції склав 53,6 млн. грн. проти 41 млн. грн. за відповідний період минулого року. На одного штатного працівника реалізовано продукції на суму 415581 грн. (проти 347458 грн. за відповідний період минулого року). На ведення лісового господарства спрямовано за 11 місяців 2017-го 25,5 млн. грн. власних коштів. Жодної копійки від держави на утримання державної лісової охорони, ведення лісового господарства підприємство не отримало.

При цьому отримано 5,8 млн. грн. прибутку, який використано на розвиток підприємства. У 2017 році спрямовано 291 тис. грн. на допомогу держлісгоспам південно-східних областей України.

Наше підприємство є бюджетоутворюючим у районі.

За 11 місяців до Зведеного бюджету надійшло від підприємства 24,3 млн. грн. До місцевих бюджетів перераховано 4,4 млн. грн. Крім того, перераховано 4,4 млн. грн. єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, тобто кожен із 129 працівників підприємства сплачує близько 3000 грн. на місяць.

У 2017 році на зміцнення обороноздатності держави держлісгосп перерахував 308 тис. грн. військового збору.

Підприємство дбає, щоб теплими були лікарні та школи. Всі заклади соціальної сфери забезпечені дровами.

Першочергово забезпечуються дровами пільгові категорії населення.

Велику увагу приділяємо покращенню умов роботи працівників підприємства. У 2017 році було побудовано дві артезіанські свердловини в Бершадському та Ободівському лісництвах, введено в експлуатацію лісову дорогу в Ободівському лісництві, придбано трактор МТЗ-82, вантажний фургон «Renault Dokker» та спеціалізований позашляховик «Renault Duster » для патрулювання та охорони лісу, відремонтовано побутовий вагончик на Бершадській лісозаготівельній дільниці і побутове приміщення на Ободівській майстерській дільниці.

Співпраця з педагогами, учнями, батьками дає свій позитивний результат. Вихованці Сумівського учнівського лісництва представлятимуть Вінниччину на Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв.

Сердечно дякуємо органам державної виконавчої влади, місцевого самоврядування за підтримку всіх починань лісівників, усім жителям Бершадщини – за плідну співпрацю на благо України, його величності Лісу. Кожному працівнику нашого держпідприємства щиро дякую за високу самоорганізацію, дисципліну, чітку і злагоджену роботу. Низький уклін шановним ветеранам лісового господарства.

Бажаю колегам-лісівникам, усім землякам, юним лісівникам і педагогам мирного неба над рідною Україною, міцного здоров’я, довголіття, спокою, стабільності в державі. Нехай свята дарують вам тепло ялинкових вогнів і людських душ. А 2018 рік буде успішним для кожного з вас!

Микола КРАСНЄЄВ, директор ДП «Бершадський лісгосп».
автор: Газета "Бершадський край"

0 коммент.:

Дописати коментар