26 грудня 2017

Лесники Харьковщины вышли на поиски "чёрных лесорубов"

За незаконну вирубку лісу на невдачу, звісно, не прирікають, але карають. Гривнею. І штрафи значно зросли. На це просять звернути увагу лісники Харківщини. Вони насторожі і з рейдами по лісах - кожного дня. Такі заходи - вимога часу. До Різдвяно-Новорічних свят люди за ялинкою не завжди йдуть на ринок, от і доводиться охороняти зелені насадження в посиленому режимі.



Боротьба з чорними лісорубами. Щороку напередодні новорічних свят у лісництвах гаряча пора. Саме тоді загострюється питання щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконних порубок. Аби їх попередити у кожному з лісгоспів Харківщини щороку розробляється спеціальний план заходів.

Олександр Попов перший заступник начальника управління мисливського та лісового господарства

В передноворічний період заходи посилюються. Обласною державною адміністрацією затверджено відповідні заходи, де, безумовно, задіяни працівники лісових господарств, національна поліція, еколгічна інспекція.

Руслан Чагаровський директор ДП "Жовтневий лісгосп"

С начала декабря месяца мы ввели круглосуточные рейдовые бригады, которые объезжают и контролируют и охраняют новогодние красавицы наши. Каждая бригада такая охраняет и днём, и ночью. Одни бригады выезжают в дневной, вторые в ночной рейд. Они оснащены от квадрокоптера, видеокамерами, которые фиксируют каждое нарушение. Видеорегистраторы на машинах установлены.

В лісогосподарських підприємствах Харківщини для охорони хвойних насаджень організовано роботу 11 постійнодіючих рейдових бригад та забезпечується щоденне патрулювання працівниками державної лісової охорони. З початку сезону проведено вже близько 250 лісоохоронних рейдів.

Олександр Попов перший заступник начальника управління мисливського та лісового господарства

На сьогоднішній момент маємо складених 57 протоколів. По Зміївському району відкрита карна справа, де порушники зрубали більше 100 новорічних дерев. І сьогодні ведеться слідство. Порушників чекає штраф. Згідно внесених змін в Кримінальний кодес статтю 246, то вже порушників жде штраф 300 неоподаткованих мінімумів. Тобто 5100 на порядок вище. Або може бути заведена і карна справа.

Та покарання покаранням, але втрата практично непоправна, кажуть лісники, бо по-перше незаконними порубками зменшується кількість зелених насаджень Харківщини, а по-друге, на те, щоб їх оновити доведеться витратити не один десяток років.

25 декабря 2017, 15:58

http://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/hi/2860/1258579.html


0 коммент.:

Дописати коментар