26 грудня 2017

Масове всихання соснових насаджень - виклик для волинських лісівників



ПРОБЛЕМА 

Про результати роботи у 2016 р. перед своїми громадами відзвітувались усі керівники лісогосподарських підприємств Волині

Про це заявив начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. За його словами, домінуючим завданням для лісівників залишається відтворення лісових насаджень, збільшення їх площ із нинішніх 34% до 40%. І ми достойно над цим попрацювали. У 2017-му заліснення було проведено на площі 5726 га, що на 493 га більше, ніж у 2016-му. Галузь повністю забезпечила себе власним посадковим матеріалом.

Волинські лісівники спільно із польськими та білоруськими колегами напрацьовують стратегію боротьби. Зараз площа вражених шкідниками лісів на Волині становить 8642 га

«Сьогодні найбільшим викликом для лісівники стало масове всихання соснових насаджень. Проблема набула міжнародного масштабу. Волинські лісівники спільно із польськими та білоруськими колегами напрацьовують стратегію боротьби. Зараз площа вражених шкідниками лісів на Волині становить 8642 га», – каже начальник Волинського ОУЛМГ.

Як зазначає Олександ Кватирко, важливо, щоб волиняни, наші колеги в інших регіонах України знали про дійсний стан речей у лісівничій галузі краю. Тож свою діяльність робимо максимально прозорою. На офіційному сайті управління подається інформація про видані лісорубні квитки, про заплановані рубки, про проведення аукціонів та інші лісівничі заходи.

26.12.2017, 14:46

0 коммент.:

Дописати коментар