03 січня 2018

Держлісгоспи Буковини реалізували 11,9 тис кубометрів лісоматеріалів заготівлі першого кварталу-2018. Електронні торги суттєво підняли ціну на тверді породи



З виставлених держлісгоспами Чернівецького ОУЛМГ на аукціон 11 933 кубометрів продукції лісозаготівель першого кварталу цього року продано 11 913 кубометрів, що складає 99,8 % реалізації товару.

За інформацією Буковинської універсальної біржі, яка провела торги, участь у них взяли понад 600 підприємців з усієї України. Окрім місцевих деревопереробників, лісоматеріали буковинських держлісгоспів купували підприємці з Волині, Львова, Прикарпаття, Хмельницька, Києва, Тернополя.

«Зауважень і скарг від учасників торгів немає. Онлайн-аукціони через удосконалений спеціалістами нашої біржі електронний майданчик забезпечили вільну конкуренцію деревопереробникам, яка сформувала справедливу ринкову ціну на буковинський ліс», – констатував голова біржового комітету Володимир Любимов.

Чергові торги відзначилися зростанням попиту на лісосировину, а відтак – зростанням ціни на неї, особливо на тверді породи дуба і бука.

Загалом держлісгоспи Буковини запропонували до продажу у першому кварталі 3 тис 596 м куб твердих порід за ціною 11 млн 839 тис грн. Продано увесь обсяг без залишку (окремими лотами) за 18 млн 282 тис грн.

Цінова пропозиція по лісоматеріалах хвойних становила 3 млн 493 тис грн. Продано увесь запропонований обсяг за 3 млн 629 тис грн.

«Попит на лісоматеріали завжди був високим. Нинішнє його збільшення зумовлене зменшенням обсягів лісозаготівлі підприємствами, що входять в сферу управління ЧОУЛМГ. До того ж, як і зазначало керівництво Державного агентства лісових ресурсів, сучасний електронний формат забезпечив біржовим торгам прозорість та відкритість, усунувши можливість спекулятивних домовленостей між покупцями сировини, що також вплинуло на ціну лісоматеріалів», – пояснює завідувач сектору технічної політики та використання лісових ресурсів Чернівецького ОУЛМГ Олександр Москалюк.

«Річний обсяг заготівлі складає 620 тис кубометрів, що на третину менше попередніх років. Він стабілізується на цьому рівні і зростати не буде», – зазначає начальник відділу лісових ресурсів Чернівецького ОУЛМГ Володимир Пилип’юк.

Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=188066&cat_id=32888

0 коммент.:

Дописати коментар