26 січня 2018

Журналістською антипремією "Унітаз року" нагородили відому в Приірпінні Ірину Федорів

В Україні започаткували журналістську антипремію "Унітаз року", яка буде щорічно вручатися журналістам, які зганьбили честь професії та використовують статус журналіста для маніпуляції громадською думкою і досягнення сумнівних політичних, подекуди й фінансових цілей


Ірина Федорів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "znaj.ua".

Його лауреатами 2017 року стали тележурналіст В’ячеслав Піховшек та координатор руху "ЧЕСНО" Ірина Федорів, сказав у ході прес-конференції в інформаційному агентстві "УНІАН" член правління ГО "Центр суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ" Валерій Фісун.

До аналізу діяльності номінантів було залучено близько півсотні експертів Центру з різних регіонів України. У результаті визначено двох переможців журналістського антирейтингу "Унітаз". Це - В’ячеслав Піховшек та Ірина Федорів.

Друге місце в антирейтингу посіла екс-журналістка телеканалу "СТБ" Ірина Федорів. За словами Фісуна сьогодні вона найбільше відома по скандальній темі Біличанського лісу. Раніше жінка засвітилася як голова журналістської профспілки, що не підтримала своїх колег у складній ситуації і підігравала керівництву каналу.

"Сьогодні журналістськими знаряддями Ірини Федорів іде величезна бізнес-війна за Біличанський ліс великих столичних забудовників, яким Київ уже став тісним. Якщо зайти на сайт "Громада Приірпіння", де головним редактором є Федорів, то з першого погляду здається, що своїми публікаціями журналістка відстоює права громади. Насправді ж, саме прикриваючись голосом громадськості, Ірина Федорів працює на інтереси конкретних бізнесменів. Вона, точно як Піховшек, бачить конкретну ціль і потужно працює на її досягнення, застосовуючи і прямі маніпуляції, і чорний піар, і брехню", - розповів Валерій Фісун.

За словами Валерія Фісуна, саме "унітаз" є найкращим символом того, чим сьогодні займаються чимало ЗМІ і професійних журналістів. На думку експертів "Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ", номінанти цієї антипремії займаються не журналістикою, а звичайним заробітчанством, цілеспрямовано створюють чорний піар та лиють бруд.

"Ми вважаємо, що інформація, яку розповсюджують лауреати цієї премії, мала би потрапляти саме в унітази, а не до читачів чи слухачів. Можливо, це доволі різко, але ці люди мають зрозуміти, що якщо не припинять робити тих чорних інформаційних справ, якими займаються зараз, то громадськість може відправити до унітазів і їх самих", - зазначив Фісун.
26.01.2018, 15:31