27 січня 2018

Шкода довкіллю: на Прикарпатті за новорічно-різдвяні свята зрубали 1,2 тисяч незаконних ялинок

У новорічно-різдвяний період 2017-2018 років завдяки посиленій роботі лісових рейдових бригад кількість незаконно зрубаних ялинок, у порівнянні з минулорічним періодом, зменшено вдвічі.

Про це повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, інформує WestNews. Якщо у минулорічний період було зафіксовано майже 2,4 тис. незаконно зрубаних новорічних дерев, то у цьому році їхня кількість становила 1,2 тисяч.

«З правопорушників стягнено майже 44 тис. гривень штрафів, це близько 90% від загальної суми. За заподіяну шкоду лісу «чорні лісоруби» ще додатково заплатили майже 202,3 тис. гривень», – повідомив заступник Голови Держлісагентства.

Окрім того, Володимир Бондар розповів, що за новорічно-різдвяний період 2017-2018 років лісогосподарські підприємства, підпорядковані Держлісагентству, реалізували більше 557 тис. новорічних дерев, вирощених на спеціальних плантаціях, без шкоди для лісу та навколишнього середовища.



Під час перевірки на території Нижньо-Березівського лісництва зазначеного лісогосподарського підприємства виявлено значні обсяги незаконної рубки новорічних ялинок – зрубано 379 дерев молодняка хвойних порід. За виявлені порушення екологічна інспекція нарахувала 151,323 тис.грн. завданої довкіллю шкоди. Матеріали перевірки передано до Управлінням захисту економіки Нацполіції України.

23 Січ, 09:04