28 січня 2018

Місія ЄС допоможе Україні з реформою системи лісоуправління



29 січня 2018 року експерти з Латвії і Словенії відвідають Україну з метою надання підтримки Міністерству аграрної політики і продовольства України в розробці плану дій з реалізації нещодавно затвердженої Стратегії реформи лісового господарства.

Місію організовує Інструмент технічної допомоги та інформаційного обміну Європейської комісії (TAIEX).

Основним завданням даної п'ятиденної експертної місії є вивчення та оцінка запропонованих структурних реформ, зокрема реформа системи лісоуправління з метою забезпечення чіткого розподілу функцій між різними суб'єктами лісової промисловості.

Експерти TAIEX зустрінуться з українськими колегами і представлять їм найкращі європейські практики, при цьому розробляючи пропозиції для реформи лісового господарства України, зокрема в сферах інституційного розвитку і захисту лісів, приймаючи при цьому до уваги ситуацію в Україні та досвід своїх країн.

Експертна місія TAIEX проаналізує функціональну сторону існуючої інституційної системи в лісовому секторі України і розробить попередні пропозиції з її реструктуризації.

Враховуючи потребу, інструмент TAIEX призначений для надання підтримки країнам-партнерам в питаннях адаптації національного законодавства, нормативних положень і стандартів якості до тих, що застосовуються в країнах-членах ЄС, в рамках підписаних угод з ЄС про асоційоване членство або співпрацю. В рамках Східного Сусідства, інструмент TAIEX працює з Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією, Республікою Молдовою та Україною.

26-01-2018
Європейський Союз 


Дізнатися більше:

Більщ детальна інформація та програма місії
Інструмент TAIEX

Читати на інших мовах
Англійська