30 січня 2018

Бережанський лісгосп повністю забезпечений насінням хвойних порід



Корінними деревостанами державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство» є насадження твердолистяних порід (букові насадження – прим.). Разом із тим, враховуючи попит на будівельний шпильковий ліс, бережанські лісівники заготовляють для цих потреб насіння хвойних, задля створення або введення в лісові насадження шпилькових деревних порід.

Модрина європейська є однією з таких порід. Відтак у Бережанському лісгоспі заготовлено 20 кілограмів насіння модрини європейської. Як поінформував головний лісничий ДП «Бережанський лісгосп» Микола Ковальчук, лісові культури модрини європейської в підприємстві створюють як на місці похідних деревостанів, а саме: березняків, вільшаників і частково грабняків, так і вводячи її як часткові культури після останнього прийому поступової рубки в букові насадження. От, наприклад, 2017 року бережанські лісівники створили 33 гектари модринових лісових насаджень так і лісових насаджень із участю модрини. 2018 у планах бережанських лісівників створення модринових лісокультур на площі 25 гектарів.



Також заготовлено насіння таких хвойних порід, як ялиця звичайна – 1,5 кг, ялиця бальзамічна – 0,5 кг та сосна звичайна – 3 кг. Крім того, в стадію плодоношення ввійшла клонова плантація дугласії тисолистої в Завалівському лісництві даного підприємства.«Поки що насіння дугласії небагато,–ділиться думками Микола Ковальчук,–та ми твердо переконані в тому, що цьогоріч клонова плантація щедро заплодоносить, ми ж, у свою чергу, всіляко сприятимемо цьому»,– резюмує головний лісничий Бережанського лісгоспу.

2018-01-29 15:51:30