08 червня 2018

«Необхідно працювати на попередження пожеж у природних екосистемах», - Людмила Денісова


З 5 по 7 червня у Чорнобильській зоні через загорання сухої трави та самосіву тривала масштабна пожежа, яка розповсюдилась на лісовий масив площею близько 10 га. Враховуючи характер надзвичайної ситуації, Уповноважений Людмила Денісова наголошує на необхідності попередження пожеж, які виникають у природних екосистемах.

За словами Омбудсмена, причиною загоряння торфянників, сільськогосподарських угідь, лісів та інших екосистем є не лише висока температура влітку. Причиною пожежі може стати порушення правил пожежної безпеки, їх неналежне дотримання власниками сільгоспугідь та навіть замасковані під необережне поводження з вогнем підпали.

У зв’язку з цим, час від часу, особливо влітку, на території України виникають пожежі, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу, життю та здоров’ю українців.

З метою забезпечення додержання прав громадян на безпечне для життя і здоров’я довкілля, Уповноважений Людмила Денісова звернулась до Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та голів обласних рад з проханням у найкоротший термін поінформувати Омбудсмена про заходи, що вживаються для запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах та яким чином здійснюється контроль у сфері забезпечення пожежної безпеки у вказаних екосистемах.


08/06/2018 13:43

0 коммент.:

Дописати коментар