04 грудня 2019

У волинському лісництві невідомі застрелили сім ланей. Тварин мали випустити у дику природу

Тварини жили у вольєрі посеред лісу.

На Волині в одному із лісництв посеред ночі невідомі розстріляли ланей. Семеро самиць мешкали у вольєрі посеред лісу. Їх підгодовували, щоб через два тижні випустити у дику природу, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На відео, яке відзняли лісники, видно, що тіла усіх семи ланей розкидані по вольєру. У кожної були прострілені голова та шия.

Усі загиблі лані – молоді самки від двох до чотирьох років. Їх закупили два роки тому. Мешкали вони разом з оленями в облаштованому посеред лісу вольєрі площею дев’ять гектарів. Однак цілилися зловмисники лише в ланей.

"Професіонал був, бо всі постріли були в голову. Шию. Не кожний мисливець може так влучити", - каже лісничий Воротнівського лісництва Юрій Курчик.

Охоронець, який тої ночі чергував, розповідає, що жодних пострілів не чув. "Це була нарізна зброя малого калібру. Швидше за все, використовували глушники", - каже головний лісничий Звірівського лісництва Вадим Читкайло.


Семеро самичок мешкали у вольєрі посеред лісу. Їх підгодовували, щоб за два тижні випустити у дику природу. Зловмисники пробралися за огорожу і перестріляли усіх. Хто і чому наважився на таке - у сюжеті.




Своює чергою, місцеві стверджують, що вночі в лісі таки стріляли. Правда, де саме не знають. "Разів з п’ять були постріли. Це було звечора", - каже місцева жителька Оксана Коваль.

Наразі усю інформацію перевіряє поліція. За фактом убивства тварин порушили кримінальне провадження. Тіла мертвих ланей забрали на експертизу.

Хто міг це зробити - поки що лише припущення. Лісівники кажуть, якби це були браконьєри, вони б забрали з собо тушки. Тож імовірно, хтось безжально розстрілював звірів, розважаючись.

Кореспондентка ТСН Тетяна Хомич.
3 грудня 2019, вівторок, 23:03 | Джерело: https://tsn.ua/
https://voi.com.ua/news/1291360/

***




У волинському лісництві розстріляли сім ланей, які були у вольєрі


На Волині в одному з лісництв розстріляли сім ланей. Усі вбиті тварини були самками. Їх тримали у вольєрі, який звели 2 роки тому, аби розводити та випускати у живу природу.

Працівники лісництва не розуміють, хто і чому міг так жорстоко вбити беззахисних тварин. Вочевидь, самки навіть не тікали, бо туші лежали неподалік одна від одної.

Читайте: 130 тис. грн за лося. Браконьєрів каратимуть гігантськими штрафами

Дике полювання на тварин влаштували вночі. Стріляли безшумно, адже ніхто з працівників нічого не чув. Камер відеоспостереження тут немає, охорона на в’їзді, та зайти у ліс можна майже з усіх боків.

Вольєр із ланями – найулюбленіша локація дітей на території молодіжно-лісівничого центру. Тут планували збільшувати популяцію і випускати їх у дику природу. Взимку сотні школярів приїздили сюди милуватися благородними тваринами та годувати їх.

Разом із самками тут було ще 15 оленів, але вони не постраждали. Нині поліція шукає речові докази, які допоможуть знайти вбивць тварин. Розпочали кримінальне провадження за статтею незаконне полювання.

0 коммент.:

Дописати коментар