01 лютого 2020

Завдяки теплій зимі, ліс на Дніпропетровщині садять просто зараз



Цьогорічна зима на Дніпропетровщині, точніше відсутність по-справжньому зимових погодних умов, дає можливість висаджувати молоді ліси навіть у грудні-січні. Цим фактором вирішили скористатися в Царичанському лісництві, розповідає тижневик «Ехо Царичанки».

«Можливо, людей, необізнаних у фізіології розвитку рослин, і здивує той факт, що ми садимо сосну в січні. Зазвичай так не робиться. Але в цьому році склалися унікальні погодні умови, які дають можливість працювати і в середині зими. Зараз головне, щоб ґрунт не замерз. А молоденька розсада сосни звичайної добре переживе і зимову висадку. Зараз рослинки фактично сплять, навесні прокинуться вже у ґрунті і почнуть розвиватися», — пояснює керівник місцевого підрозділу Держлісгоспу Василь Курило.

Площа під висадку фактично нового лісу була підготовлена заздалегідь. У мікрорайоні Поділ, що фактично в межах Царичанки, для висадки сосни відведено 15 гектарів. На один гектар висаджують 6660 рослин. Тобто, протягом 2020 року лісники висадять поряд із Царичанкою 99900 саджанців.

Василь Курило розповідає, що саджанці лісники вирощують у власному розсаднику.

Автор: Ірма БОГУЦЬКА
Сьогодні 20:00

0 коммент.:

Дописати коментар