06 лютого 2020

Щодо виплати вихідної допомоги при ліквідації держоргану

НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

ЛИСТ

від 26.12.2019 р. N 9838/13-19

Щодо виплати вихідної допомоги при ліквідації держоргану

НАДС в межах повноважень розглянуло <...> запит <...>.
Згідно із пунктом 1 частини першої статті 87 Закону України "Про державну службу"(далі - Закон) підставами для припинення державної служби за ініціативою суб'єкта призначення є скорочення чисельності або штату державних службовців, скорочення посади державної служби внаслідок зміни структури або штатного розпису державного органу без скорочення чисельності або штату державних службовців, реорганізація державного органу.
Відповідно до пункту 11 частини першої статті 87 Закону підставою для припинення державної служби за ініціативою суб'єкта призначення є ліквідація державного органу.
Частиною четвертою статті 87 Закону передбачено, що у разі звільнення з державної служби на підставі пункту 1 частини першої цієї статті державному службовцю виплачується вихідна допомога у розмірі середньої місячної заробітної плати.
Отже, вихідна допомога у розмірі середньої місячної заробітної плати виплачується державному службовцю у разі його звільнення тільки з підстав, передбачених пунктом 1 частини першої статті 87 Закону. У разі звільнення державного службовця у зв'язку з ліквідацією державного органу не передбачено виплати вихідної допомоги у розмірі середньої місячної заробітної плати.
Окремо повідомляємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише роз'яснювальний (інформаційний) характер і не встановлюють правових норм.

Голова
О. Стародубцев
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/FN059054.html

0 коммент.:

Дописати коментар