30 липня 2015

Брифінг Олександра Ковальчука 29 липня 2015 року

Як вже повідомлялося, вперше в історії Державного агентства лісових ресурсів на відкритий конкурс виставлено 47 вакансій директорів держпідприємств із сфери управління. У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які мають відповідну вищу освіту або післядипломну освіту в галузі управління. Також необхідною умовою є наявність 5-річного стажу в лісовій галузі на керівній посаді. Більш детально кожен може ознайомитися з переліком вакансій та умовами участі в конкурсі на сайті Держлісагенства.

- Хочу зазначити, що конкурс уже викликав великий суспільний інтерес, оскільки, до комісії з перших дні вже подано більше 50 заяв, - зазначив Голова Державного агентства лісових ресурсів Олександр Ковальчук на прес-конференції в ІА «Укрінформ», – молодшому кандидату 29 років, а старшому – 61. Дуже приємно, що серед претендентів є і жінки. Так, одна претендентка має три вищі освіти. Прийом документів триває. Тому, закликаю спробувати свої сили насамперед молодих людей із сучасною освітою та готовністю змінювати власну країну. Усіх хто прагне в Україні працювати за європейськими принципами.



Також Олександр Ковальчук особливо підкреслив, що до складу конкурсної комісії, окрім спеціалістів Держлісагентства, запрошено також представників профспілок та громадськості. Крім цього всі конкурсні відбори будуть проходити виключно у відкритому режимі із залученням громадськості та представників ЗМІ.

- Не секрет, що лісогосподарська галузь довгий час була найбільш консервативною серед інших секторів економіки України. - заявив Голова Державного агентства лісових ресурсів Олександр Ковальчук на прес-конференції в ІА «Укрінформ». - Наслідки цього – непрозорість роботи галузі, неефективний розподіл функцій управління, а найголовніше – кулуарність кадрових призначень. І ми зробили перший крок до кадрового оновлення. Вперше в історії відомства на відкритий конкурс виставлено 47 вакансій директорів держпідприємств із сфери управління. Він підкреслив , що Перший конкурс на заміщення посад директорів низки підприємств був оголошений 3 липня. Ще один був оголошений 17 липня. Але це тільки перші конкурси, які оголошені, так як в галузі є більше 320 працюючих підприємств. - Запевняю, що всі кадрові призначення на керівників підприємств лісової галузі будуть призначатися виключно на конкурсній основі, - відмітив Олександр Ковальчук. - Оскільки, на моє переконання, радикальне кадрове оновлення – це ключова умова успішного реформування.



0 коммент.:

Дописати коментар