16 липня 2015

Синдром тимурівця Передкова у лісовій галузі

З метою уникнення необгрунтованих звинувачень у можливому випадковому співпаданні імен, прізвиськ, професій у попередній статті (за що я неодноразово застерігав читача), продовжую досліження впливу різних типів особистостей на розвиток лісової галузі.

Якщо автору коментаря, який я з необережності вилучив, не подобається вигадане прізвище та його поєднання з найнеобхіднішою професією в житті людини, я для більш зрозумілого вивчення механізму впливу окремих особистотей на реформи лісової галузі, візьму інший персонаж.



Згадаємо твір Гайдара "Тимур та його команда". Така собі малеча Тимур втручається в господарську діяльність немічних бабусь, знаючи напевне шо їм потрібно, виконує за них певний вид роботи. Не розуміючи, що нервовий стрес набагато гірше вплине на пенсіонерів, ніж сприйняття ними того, що вони не можуть щось зробити швидко. Так само, як змусити кинути курця палити - нервовий стрес набаго шкідливіший ніж шкода від самого куріння. Для визначенності назву тимурівця Передковим, щоб підкреслити, що він на передовій ділянці, але не є ідейним лідером Тимуром (куди йому).

Так ось цей Передков навіть не читав Амосова, який запевнив, що з віком літнім людям потрібно більше фізичних вправ, це продовжує їм життя.


Але Передков впевнений, що він допомагає.

Скажімо, літній бабусі потрібно назбирати на городі для себе (онуки) помідорів. Вона і сама би це зробила без чиєїсь допомоги, вибираючи дуже охайно зриваючи червоні кульки, не пошкоджуючи рослину, яка може ще дати плодів. Натомість, як саранча проходить по полю команда тимурівця Передкова, знищуючи все і вся, вибираючи найбільші плоди (часу не вистачає не пошкодити рослину - ще іншим персіонерам потрібно допомагати), при цьому втопчуючи інши ростки. Да, бабуся отримала короткотерміновий сьогоднішній результат, а далі що.

Зате тимурівець Передков задоволений - він допоміг.

Звичайно тимурівцю треба їсти, щоб відновляти сил, і знову на поміч тим, кому він вважає за необхідність допомогти (без їх згоди).

А ось тут і випливає багатий родич, міжнародна допомога, грант тощо.

Так у чому я був неправий? Зрозуміло, як особу не називай, чи тимурівцем Передковим чи по іншому, суть його від цього не зміниться, і вплив його на лісову галузь залишиться тим самим. Хоришим чи поганим, давати оцінку не мені.


0 коммент.:

Дописати коментар