12 липня 2015

На чорницях заробляють півтисячі гривень за день

По 28-35 грн за 1 кг чорниць дають заготівельники. Селяни, які збирають ягоди у лісі, часто везуть їх у міста чи продають на трасі, бо так вдається заробити у півтора-два рази дорожче.

"Чорниці заготівельники купляють морожені, сушені і свіжі, - каже Леся Курука із Київщини. - Останні приймають по 30 гривень за кілограм, а в Німеччині продають по 4 євро, а це понад 100 гривень. Ягоди мають бути перебрані. Допустима доза радіації до 300 бекерель. Нам вигідніше винести їх на базар. В день можу вторгувати 400-500 гривень".



1 кг чорниць вона продає за 45 грн. Її сусідка 1 л чорниці віддає за 28 грн. Ягоди у двох плетених з лози кошиках.

"О четвертій ранку встаємо і їдемо в ліс. За 5 годин я збираю 8 літрів, а син 12, - говорить Тамара Леонідівна із Київщини. – На ягодах заробляємо щороку".

У якому лісі збирає чорниці, не каже.

"Не переживайте, не з Чорнобиля. Ходимо в ліс, далеко від траси. Я ж і собі закручую, і дитині даю. Там ні радіації, ні нітратів не знайдете", - каже продавець.

За 30 хв. продає 4 кілограми чорниць. Ягоди великі, перебрані, свіжі.

"Я вже купила 5 літрів, заморозила, - говорить киянка Софія Окунь. – Ще два кілограма візьму на варення. У доньки проблеми з зором. Офтальмолог порадила щодня з'їдати жменьку ягід або ложку варення".

http://gazeta.ua/articles/economics/_na-chornicyah-zaroblyayut-500-griven-za-den/636485

0 коммент.:

Дописати коментар