31 липня 2015

Правила охорони тваринного світу стали жорсткіші

Ольга ШЕРШЕЛЬ, заслужений юрист України.

ВІДПОВІДНІ зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, згідно зі статтею 88-1 цього кодексу, порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу спричинює накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією цих об’єктів чи без такої. Порушники правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах сплатять його у розмірі від трьох до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією живності.



Внесено зміни і до Закону України «Про тваринний світ». Так, встановлено правило, що у період масового розмноження диких тварин, із 1 квітня по 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрілянина, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

У Законі України «Про захист тварин від жорстокого поводження» прямо встановлено заборону розорювання або в інший спосіб пошкодження, ліквідацію природних місць мешкання диких тварин (нір, барлогів, гнізд тощо).

http://www.silskivisti.kiev.ua/19277/index.php?n=28179

0 коммент.:

Дописати коментар