11 липня 2015

Звернення директорів Закарпаття

Голові Державного агентства лісових ресурсів України 
п. Ковальчуку О. П.
Копія: Прокурору Закарпатської області
п. Янко В. М.


ЗВЕРНЕННЯ

Ми, директори державних лісогосподарських, лісодослідних, лісомисливських господарств, Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, обурені публікацією від 30 червня 2015 року.



Автор публікації, не наводячи конкретних фактів, звинувачує нас в організації «схеми збору мільйонних відкатів для керівництва Закарпатської ОДА та обласної ради».


Лісове господарство є однією з основних галузей області і в більшості районів — основним наповнювачем місцевих бюджетів. Державні лісогосподарські підприємства працюють прозоро, вчасно сплачують податки, виплачують заробітну плату.


Обласне управління лісового та мисливського господарства, підпорядковані підприємства, тісно співпрацють з правоохоронними органами в питаннях боротьби з незаконними рубками, незаконного обігу деревини, недопущення випадків корупції.

Безумовно, в роботі наших підприємств є недоліки, випадки незаконних рубок, інші порушення вимог діючого законодавства. Силами лісової охорони вони виявляються і приймаються відповідні міри по їх усуненню та притягненню до відповідальності винних осіб, в т. ч. і лісової охорони.

Враховуючи георафічне положення краю, значний ріст малого та середнього бізнесу в області, відчувається дефіцит в деревині. Тому нами щоквартально проводяться основні і додаткові аукціонні торги з продажу необроблених круглих лісоматеріалів, з метою дотримання здорової конкуренції та упередження проявів корупції.

Із кварталу в квартал кількість суб'єктів підприємницької діяльності, що приймають участь в аукціонах збільшується. На аукціонних торгах (основному і додатковому ) ресурсу ІІІ-го кварталу біжучого року прийняли участь близько 450 учасників, продано 181,2 т. кбм лісопродукції, що становить 91% до виставленого.

Тим же часом, в загальних обсягах реалізації лісопродукції питома вага експорту необроблених круглих лісоматеріалів коливається в межах 8-9%.

Обласному управлінню лісового та мисливського господарства, підпорядкованим підприємствам не відомі випадки організації збору відкатів для будь-кого.

Робота в лісовій галузі важка, а подібні публікації принижують працівників, не сприяють нормальній, злагодженій роботі колективів, формують необ'єктивну думку у громадськості та населення про працівників галузі та галузь в цілому.

Якщо автору публікації відомі конкретні факти збору «відкатів», дачі хабарів в тій чи іншій формі, вимагаємо надати їх в правоохоронні органи для відповідної оцінки та притягнення до відповідальності учасників корупційних схем.

Виходячи з вищенаведеного, звертаємось до Вас за сприянням в захисті честі та гідності працівників лісової галузі.

Дане звернення обговорене та підтримане на колегії директорів Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства 03.07.2015 року.

З повагою,

Начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства
Липчей М.С.

Директори державних лісогосподарських, лісодослідних, лісомисливських господарств Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства

http://zakarpatlis.gov.ua/zvernennya-dyrektoriv-derzhavnyh-lisohospodarskyh-lisodoslidnyh-lisomyslyvskyh-hospodarstv-zakarpatskoho-lisovoho-ta-myslyvskoho-upravlinnya/





0 коммент.:

Дописати коментар