08 липня 2015

Олександр Ковальчук про систему електронних закупівель Держлісагентства

У Державному агентстві лісових ресурсів відбулася презентація системи електронних державних закупівель ProZorro. Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук підкреслив, що одним із завдань реформування галузі є впровадження ефективної та прозорої системи державних закупівель та виконання директив Європейського Союзу.




«Наше агентство планує долучитися до системи ProZorro, що створена за ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів та підприємців», - зазначив Олександр Ковальчук.



Він наголосив, що основною метою є ефективне витрачання державних коштів, а також запобігання корупції завдяки громадському контролю та розширенню кола постачальників.
За словами представників електронних майданчиків, перевагою системи ProZorro, що входить в структуру Transparency International Україна, є відкритість, що забезпечує постійний доступ для аудиту та контролю, а також обов’язковий аукціон для ефективного зниження ціни.

Окрім того, створена центральна база даних, в якій містяться всі електронні формати торгів із усіх майданчиків. Завдяки цьому кожен може ознайомитися з проведенням закупівель.

За результатами обговорення Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук зазначив, що найближчим часом буде обрано один з варіантів та проведено тестування програми на кількох державних підприємствах.


0 коммент.:

Дописати коментар