17 липня 2015

Горить ліс в Греції - вогонь поблизу Афін

Масштабна пожежа охопила ліс у гірській місцевості на околицях столиці Греції, де гуляють багато туристів. А сильний вітер швидко розносить полум’я, наближаючи вогонь до Афін.

Про це повідомляє The Independent, додаючи, що з вогнем зараз борються щонайменше 45 пожежників і 18 пожежних машин.



Також заличено 7 літаків і два вертольоти. Люди з розташованих поблизу селищ теж кинулися гасити вогонь. У соцмережах очевидці пишуть, що греки гасять полум’я, простягаючи шланги з водою від своїх будинків, а також носять воду відрами, щоб захистити свої будинки в Іліополісі.

Військові, яких уряд Греції привернув до рятувальних робіт, евакуювали жителів щонайменше трьох селищ, розташованих на околицях Афін, до яких підбирається вогонь. Також рятувальний катер повинен евакуювати 100 людей з пляжу, які не можуть покинути його через пожежі.

Міністр з надзвичайних ситуацій Греції Панайотіс Лафазаніс приїхав на місце пожежі. Але він мало не відразу зіткнувся з незадоволеним натовпом місцевих жителів. Вони вимагали, щоб міністр не розводив теревені перед камерами телебачення, а брав відра і втік разом з усіма гасити вогонь.

http://vlada.io/uk/vlada_news/na-okolitsyah-stolitsi-gretsiyi-gorit-lis-vogon-nablizhayetsya-do-afin/

0 коммент.:

Дописати коментар