11 липня 2015

Мораторій на вивіз за кордон необробленого лісу сприятиме розвитку Рівненщини

Так вважає голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон 1362, яким накладається мораторій на експорт лісо — та пиломатеріалів у необробленому вигляді строком на 10 років. На думку голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова, цей закон може дати додатковий поштовх до розвитку економіки нашої області.



 — Рівненщина багата на ліси. Але в переважній більшості в нашій області ліс йшов на експорт. За таких умов інвесторові було не цікаво відкривати в нас деревообробні фабрики чи комбінати. Вступ в дію мораторію кардинально змінює цю ситуацію. Тепер інвестору буде вигідніше відкрити на території області підприємство, і вивозити на експорт уже готову продукцію. А це податки до обласного бюджету, робочі місця та розвиток інфраструктури,  — зазначив Віталій Чугунніков.

Закон забороняє вивіз за межі України лісоматеріалів у вигляді необробленої деревини, зокрема, ліс-кругляк у вигляді колод, стовпів з транспортною вологістю понад 22 відсотки та пиломатеріали і заготовки товщиною понад 70 міліметрів з транспортною вологістю понад 22 відсотки. Вступає в дію даний мораторій з 1 листопада 2015 року для усіх пород окрім сосни, та з 1 січня 2017 року — і для сосни. До переліку цінних пород, які не підлягають експорту в будь-якому вигляді, внесли також дуб. Діятиме даний мораторій протягом 10 років.

Про це повідомляє прес-служба РОДА.
http://rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=61120

0 коммент.:

Дописати коментар