21 лютого 2016

Індивідуальні смаколики для диких кабанів

Аби дикі кабани не померли від холоду, лісівники готують для них спеціальну їжу

Взимку в лісі вони намагаються вижити самотужки. Мова – про диких тварин. З приходом холодів їм особливо складно шукати їжу. Аби тварини не померли з голоду, лісівники їх підгодовують. Постійними клієнтам з року в рік стають дикі кабани, косулі та зайці.

Ось на такому транспорті лісівники їдуть у гущу лісу, аби привезти корм диким тваринам. Жартують: на такому «бобику» немає непрохідних доріг. Мішки з кукурудзою – основний багаж. Зерно розсипають на спеціальні майданчики. Пізніше сюди прийдуть дикі свині, косулі, зайці. Кабани люблять ласувати ячменем чи буряками. А для косуль лісівники роблять індивідувальні смаколики. Трав'яні та гіллячкові віники.



Василь Бут, мисливствознавець ДП «Полтавський лісгосп»

Зв'язуємо в пучки сіно і розкладаємо на кущах, на підвищеннях, щоб косулі було доступно

А ці купелі – для кабанів. Після того, як поїли, вони купаються і труться об дерева. Інколи іклами дістають висоти до 1 метра. Весь цей комфорт для тварин створюють самі лісівники. Загалом цьогорічна зима виявилася особливо складною для диких тварин. За останні 15 років в лісах не випадало стільки снігу, тож знайти їжу було важко.

Василь Бут, мисливствознавець ДП «Полтавський лісгосп»

За рахунок того, що випав глибокий сніг до 70 см, особливо у пониженнях, а потім була двічі відлига. Утворився твердний глибокий наст. За рахунок цього звірі підрізають копита, підрізають кінцівки

Тому підгодівельні майданчики лісівники розміщують через 500-700 метрів. Зберігають харчі для тварин у спорудах, спеціально сконструйованих для цього.

Юлія Іващенко

http://misto-tv.poltava.ua/news/novini/bi-diki-kabani-ne-pomerli-vid-holodu-lisivniki-gotuyut-dlya-nih-spetsialnu-yizhu.html

Диких кабанов, косуль и маралов подкармливают в Алтайском крае

21 февраля 2016 г., 12:40, ИА "Амител"

Животных подкармливают овощами, сеном и семечками




В Алтайском крае продолжают подкармливать диких животных сеном ,овощами зерном,семечками подсолнечника, ветками и другими продуктами. Как сообщается на официальном сайте региона, эта зима на Алтае оказалась благоприятной для диких животных.

Зимой подкормку вывозят в лес и размещают на специальных площадках, в кормушках и просто в местах скопления диких животных. Подкормка в основном идет для кабанов, косуль, лосей, маралов, зайцев и зимующих птиц. На территориях охотничьих угодий такие мероприятия проводят охотпользователи.

Только в прошлом сезоне на это было выделено девять миллионов рублей. Поддержка диких копытных животных в заказниках принципиально не отличается от охотничьих угодий.

Особой охране подлежат животные, занесенные в Красные книги Алтайского края и России.

0 коммент.:

Дописати коментар