22 лютого 2016

Підсумки роботи та плани Управління лісового та мисливського господарства


В Управлінні лісового та мисливського господарства підвели підсумки минулого року і будують великі плани на майбутнє. Судячи з отриманої з Управління інформації, у севастопольців нарешті з'явиться шанс не тільки не втратити своїх лісів, а й примножити це зелене багатство. Лісомисливське господарство завершує протипожежні заходи. Співробітники підприємства прочистили близько п'ятисот кілометрів існуючих протипожежних смуг і побудували в важкодоступних місцях 10 кілометрів лісових пожежних доріг. В автопарк надійшла нова, потужна протипожежна техніка.

СЕРГІЙ Скоробреха, начальник Управління лісового та мисливського господарства Севастополя:
«Планується в цьому році виставити цілодобові пости, яких не було раніше. Це бухта Ласпі і такі місця, де багато у нас туристів. На інжир буде у нас стояти цілодобовий пост, в районі села Тернівка, Мекензієвих гір, на об'езднойц Камишовське. Шість цілодобових постів »

Пожежонебезпечний період планується оголосити вже в середині квітня. До моментального виїзду на місце загорянь будуть готові 10 пожежних машин. Управління успішно провело санітарні рубки сухостою, істотно зменшивши чергу севастопольців за дровами. Вжили заходів проти незаконної вирубки лісу. У бухті Ласпі виставили посилений постійний пост, готуються до включення камери спостереження з високою роздільною здатністю для моніторингу. Проведена велика робота по кадастрірованію севастопольських лісів.

СЕРГІЙ Скоробреха, начальник Управління лісового та мисливського господарства Севастополя:
«Ми кадастріровалі в рамках картографії 2001 року. Якщо дивитися по картографії, було 34 з невеликим гектарів. А в ході кадастрірованія вийшло на 150 гектарів більше »

Багатостраждальний ліс урочища Ласпі теж закадастрірован. Хоча весь він при Україну віддано під дачну забудову. Тепер, відповідно до лісовим кодексом, «ласпінського дачники» можуть тільки поставити там намет або повісити гамак.

СЕРГІЙ Скоробреха, начальник Управління лісового та мисливського господарства Севастополя:
«Лісова діяльність забороняє будь-які капітальні будови. При виділенні цих земель, ніде вони не були зафіксовані »

Сергій Скоробреха заспокоїв мисливців. У двох з чотирьох севастопольських угідь закінчуються ліцензії. Але ці території будуть передані в угіддя загального користування, де в сезон можна полювати, сплачуючи гроші державі. Причому - набагато менші, ніж в Товаристві мисливців і рибалок та господарстві «Червоний Камінь». А в планах Управління лісового та мисливського господарства - висадка нових гектарів лісів, причому, із залученням громадськості, а також - створення трьох шкільних лісництв.

Сьогодні, 19:01

0 коммент.:

Дописати коментар