23 лютого 2016

Відсутності бюджетного фінансування дніпропетровські лісівники протиставляють власні комерційні ініціативи



Як відомо, цього року працівники лісової галузі України опинилися у ситуації практичної відсутності бюджетного фінансування. Особливо боляче такий стан речей відбився на обласних управліннях лісового та мисливського господарства у тих регіонах, де через природні умови немає можливості здійснювати промислову заготівлю та переробку деревини. Це стосується і Дніпропетровської області. Переважна більшість лісів краю - штучного походження, а тому вони не можуть бути джерелом сировини для промислової лісозаготівельної галузі . Кожне живе дерево, виплекане працелюбними тутешніми лісівниками, – це справжня цінність для степового краю.

- Надію покладаємо на виготовлення та реалізацію населенню біопалива або пелетів. Випуск його на нашому підприємстві плануємо налагодити з відходів та деревини санітарних вирубок,- розповідає директор ДП «Дніпродзержинський лісгосп» Іван Яловий.

Слід зазначити, що пелети — екологічно чисте паливо. Завдяки правильній формі, невеликому розміру і однорідній консистенції продукту, гранули можна пересипати через спеціальні рукави, що дозволяє автоматизувати процеси транспортування.

Та попри всі комерційні ініціативи дніпропетровських лісівників, без бюджетного фінансування лісова галузь краю не зможе виконати поставлені перед нею завдання.

Прес-служба Дніпропетровського ОУЛМГ
23.02.2016

0 коммент.:

Дописати коментар