22 лютого 2016

АП ділиться електронним документообігом з Держлісагентством та Мінагрополітики

10 березня в Міжнародному конгрес-центрі «Український дім» відбудеться презентація електронного документообігу. Такий анонс озвучив на брифінгу, присвяченому роботі нової системи електронного документообігу Адміністрації Президента для подальшої передачі органам державної влади, заступник Глави АП, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків. Ця система доступна і для інших органів влади. В Адміністрації Президента за потреби готові поділитися корисним досвідом.

За час функціонування системи електронного документообігу Адміністрації Президента продуктивність оброблення співробітниками відомства службового документа зросла на 80%. Дмитро Шимків нагадав, що систему електронного документообігу було введено в тестову експлуатацію 2 лютого 2015 року. А ще посадовець зазначив, що в системі зареєстровано 92 тисячі документів. Загалом кількість співробітників Адміністрації Президента, які користуються СЕД, становить 527 осіб.

«На сьогодні в системі зареєстровано 92 тисячі документів. Середня кількість операцій оброблення на день становить 2500 документів, і кожен співробітник здійснює від 100 до 150 операцій на добу, — розповів Дмитро Шимків. — Швидкість проходження вхідного документа від реєстрації до виконавця зросла на 60%».

Нині Адміністрація Президента пропонує іншим органам державної влади запроваджувати й використовувати розроблену в них систему електронного документообігу. Про це Дмитро Шимків висловився так: «Ми відкрили систему і пропонуємо її державним органам влади для використання».

За його словами, для запровадження СЕД потрібна лише політична воля кожного з міністерств і команда всередині відомств, яка працюватиме над втіленням в життя системи.

Ця зустріч із представниками мас-медіа ставила за мету розповісти громадськості про запровадження елементів електронного урядування, які слугують підвищеній ефективності роботи органів державної влади; можливість передачі СЕД іншим органам державної влади та інституціям і щоб презентувати систему електронного документообігу, яку було розроблено та впроваджено в АПУ.

Катерина ЦАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»

http://ukurier.gov.ua/uk/news/ap-dilitsya-elektronnim-dokumentoobigom/

0 коммент.:

Дописати коментар