23 лютого 2016

На Звенигородщині планують заліснити майже 150 гектарів

Майже півтори сотні гектарів лісу запланували посадити цієї весни звенигородські лісівники. Нові діброви та бори створюватимуть з власноруч підготовленого посівного та посадкового матеріалу. Для потреб лісокультурної кампанії на місцевих розсадниках виростили 928 тисяч сіянців.

Садитимуть ліс на площах минулорічних (96 га) та цьогорічних (15 га) зрубів. Ще 13 гектарів припаде на площі лісорозведення. Йдеться про колишні колгоспні землі – галявини та неудоби, які будуть заліснювати вперше. На 19 гектарах проведуть заходи зі сприяння природному поновленню.

За словами директора Звенигородського лісгоспу Анатолія Проценка, готувалися до лісокультурної кампанії-2016 на підприємстві, як завжди, ретельно і заздалегідь. Для цього завчасно подбали і про ресурси, і про техніку. – Тож з настанням сприятливих погодних умов готові відразу розпочинати посадку лісу, – запевняє керівник лісгоспу. – Адже чим раніше посадимо сіянці у відритий ґрунт, тим кращою буде приживлюваність, а умови для росту – сприятливішими.

Анатолій Проценко зауважує, що з кожним роком підприємство намагається розширювати площі нових лісових насаджень, дбаючи про збільшення лісистості свого краю.

Підготував: Маріам КАЗАРЯН

0 коммент.:

Дописати коментар