23 лютого 2016

У лісництві на Волині пояснили, чому матері бійця АТО не надали дров



У лісництві на Волині запевняють, що ситуація з п’яним лісівником, який матюками прогнав матір бійця АТО всього лиш звичайне непорозуміння, яке переросло у гостру суперечку.

У прес-службі Волинського ОУЛМГО зазначають, що оскільки тема статті пов’язана з неналежною поведінкою працівника лісової галузі, зокрема майстра лісу Білоозерського лісництва, жителя села Ветли Любешівського району Ігоря Ганіча, вже наступного дня за дорученням керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства в село Ветли виїхали працівники облуправління для з’ясування обставин цього інциденту.

Прибули також сільський голова Любов Павлік, директор ДП «Любешівське ЛМГ» Віталій Котеленець. Отож, як з’ясувалося в ході перевірки, причиною конфлікту між односельчанами, та ще й близькими родичами, стало непорозуміння. Згідно з дорученням голови Волинської ОДА (від 25.08.2015 р № 5521/17/2-15 та 31.08.2015 р № 5632/17/2-15) при райдержадміністраціях (сільських радах) формувалися списки сімей, які потребують безоплатного забезпечення дровами паливними. Як пояснили у відділі соцзахисту Любешівської РДА, Лідія Небесна отримала таку допомогу за 2014 рік на підставі додаткового списку, мовляв, її син — контрактник. А от чому її прізвища не було серед сімей, які отримали дрова за 2015-ий — питання, що й зараз залишається відкритим.

Зустрівши майстра лісу, близького родича, першим ділом жінка запитала в нього чому їй не привезли дров. Чоловік відповів, що не знає, мовляв, не в його компетенції вирішувати такі питання і порадив звернутися у відповідні установи. У такому руслі розмова швидко переросла в суперечку, з приперченими, образливими словами в адресу одне одного. Аби швидше розійтися, лісівник не стримався і мовив у бік родички кілька нецензурних слів. Ображена Лідія Адамівна зателефонувала до сина Олега, який нині перебуває на Сході країни, і розповіла йому про все. “Через певний час, — розповідає Ганіч, — від невідомих людей я почав отримувати телефонні дзвінки з погрозами в мою адресу та адресу моєї сім’ї… Було неприємно і боязко чути ці слова. Я дуже нервував, хвилювався, не знав, що відповісти. Через це, можливо, говорив не впевнено …” У тому, що Ігор Ганіч того дня був адекватний, а “не п’яний, мов чіп”, запевнили і свідки діалогу, а також сама Лідія Небесна.

Голова Ветлівської сільської ради Любов Павлік каже, що в селі часто спалахують суперечки, іноді образливі незаслужені слова летять і в її адресу, проте громада намагається жити, як у прислів’ї «Не винось сміття з хати». Подібно сталося і в даному випадку. Погарячкувавши, близькі родичі у той же день порозумілися. Та, на жаль, інформація про інцидент встигла поширитися.

Питання зі списком, в якому мало б бути і прізвище Лідії Небесної, нам пообіцяли вирішити у найкоротший термін. Тим часом за дорученням директора ДП «Любешівське ЛМГ» Віталія Котеленця причіп дров паливних до обійстя жінки вже завезено.

Принагідно нагадуємо, що на офіційному веб-сайті Волинського ОУЛМГ (http://lis.volyn.ua/) відведено окрему рубрику з інформацією про кількість сімей, які потребують такої допомоги. А на головній сторінці сайту розміщено спеціальне оголошення з контактними телефонами відповідального працівника, звернувшись до якого або на зворотню адресу сайту, будь-хто може отримати консультацію.

До слова зазначимо й те, що Любешівське лісомисливське підприємство дровами паливними безоплатно забезпечило близько 140 сімей Любешівщини. Також зазначають, що лише у Ветлах подібну допомогу отримали більше чотирьох десятків сіме - це найбільше в розрізі сіл району.

Сьогодні о 17:52:00

0 коммент.:

Дописати коментар