22 лютого 2016

«Вестерн по-козелецьки»: подробиці нічної стрілянини по автівці лісника



22.02.2016 | 16:06

На Чернігівщині працівник лісового господарства виявив місце незаконної вирубки дубів. За це він ледь не поплатився життям.

Вночі серед лісу автівку лісника розстріляли невідомі. Чоловік дивом залишився живим.

Історія із стріляниною трапилася у Козельці – на ділянці лісу, що поблизу дороги на Київ.

Лісокради, власне, і заїжджали з напрямку столиці. Майстер лісу Олег Онопрієнко оглядав лісові угіддя і виявив два спиляних дуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині невідомі розстріляли машину лісника

Цінну деревину злочинці чомусь не забрали. Очевидно, хотіли вивезти все разом. 



Адже поряд із спиляними помітили ще десяток дубів помічених під вирубку.


Лісники вирішили організувати чергування і спіймати «гастролерів» на гарячому.

Лісокради з’явилися серед ночі. Втім, помітивши, що їх чекають одразу почали стріляти по машині, а якій сидів Олег Онопрієнко.


Кілька куль увійшло в радіатор.



Одна влучила у капот.


Причому стріляли професійно – з відстані двохсот метрів крізь дерева. Очевидно, що стріляли з карабіна. Без сучасного обладнання – тепловізора і глушника не обійшлося, припускає Олег Онопрієнко.

«Після першого пострілу я випргнув з машини. Чув тільки удари по машині, очевидно стріляли з глушником. Машина під’їхала. Що я можу з голими руками зробити проти них», - скаржиться Олег Онопрієнко.

Дати відсіч озброєним злочинцям лісники не можуть, адже користуватися зброєю їм заборонили, заявляє директор державного підприємства «Остерське лісове господарство» Юрій Кравчук.


«Лісова охорона кинута один на один із лісокрадами. Ми беззбройні і не маємо ніяких прав. Нема відповідних повноважень у нас зупиняти машини», - бідкається Юрій Кравчук.

Чоловік також запевняє, що про ситуацію із стріляниною одразу повідомили в поліцію.

Втім, виявилося, що слідчо-оперативна група не може приїхати на місце події, оскільки на той час не було вільного автомобіля.

«Правоохоронні органи не мали свого транспорту. Ми зразу повідомили поліцію, щоб вислали на місце оперативну групу. Але у них не було транспорту – лісничий їздив забирав оперативну групу на місце події». - зауважує керівник лісгоспу.


Ситуацію із стріляниною і виїздом на місце події оперативної групи прокоментував заступник начальника Козелецького райвідділу поліції Олексій Власенко:

- Дана подія внесена до єдиного реєстру і на місце пригоди була відправлена слідчо-оперативна група. Ми точно виїжджали.

- Казали працівники лісгоспу, що у вас не було на той момент машини, щоб виїхати.

- Не може бути. Основна група виїжджала. Дві кримінальні справи порушено: незаконна порубка лісу і пошкодження майна.



Цікаво, що правоохоронці не розцінюють цей вид порушення як замах на вбивство.

Мовляв, стріляли у радіатор і капот спеціально – щоб налякати. На запитання, якими були б дії поліції, якби кулі влучили у лобове скло, Олексій Власенко відповів:

- Ну, тоді розслідували б вбивство.

Ситуація заплутана і винних поки не знайдено. Втім, лісники сподіваються, що правоохоронці таки знайдуть озброєних лісокрадів.

0 коммент.:

Дописати коментар