17 лютого 2017

Козулі, зайці та олені: Як єгері рятують лісових мешканців на Черкащині

Єгері заходилися облаштовувати годувальні пункти для тварин


На Черкащині єгері рятують від голоду диких звірів. Через товстий покрив снігу та холоди козулі, дикі кабани та олені не можуть самостійно розшукати собі їжі. Але тепер їм облаштували годувальні пункти та постійно наповнюють їх зерном та сіном, передає "5 канал".

Сіно, засушені віники з гіллячок, початки кукурудзи та зерно – такі харчі для диких тварин єгер Володимир майже щодня розвозить по лісу на всюдихідному УАЗику. Також до раціону звірів входить сіль.

ЗА ТЕМОЮ
Бізонам – волю: як "степові красені" гелікоптерами та вантажівками до парку рвалися
"Це кам'янисту сіль ми кладемо на пеньку спеціально піднятому, і в ньому - прорізи,щоб коли дощ іде, стікало по стовбур. Коли звір приходить – козулі облизують, заяць так само. Сіль у нас, як кальцій, – для затвердження кості, щоб міцна вона була у звіра", – пояснює єгер Володимирського лісництва Михайло Чуйченко.

Харчуються звірі й на лісових кормових полях, де спеціально вирощують та залишають для них кукурудзу. Загалом у лісах області живуть більш як десяток видів диких тварин. Найбільше козуль, кабанів та оленів. За минулий рік затримали півтори сотні браконьєрів, які полювали на таких тварин.

Як єгерям вдається зберегти популяцію тварин – дивіться у сюжеті:



Яна Лимаренко, Олександр Коваленко, Черкаси, "5 канал"
ЧЕРКАСИ
16.02.2017 23:10
5.ua

0 коммент.:

Дописати коментар