17 лютого 2017

Бурштинове питання



В Україні стартує пілотний проект рекультивації сільськогосподарських земель , котрі пошкодили в наслідок незаконного видобутку бурштину . Кабінет міністрів України видав постанову згідно якої протягом 5 років планують відновити пошкоджені та знищені на Волині, Рівненщині та Житомирщині ліси.

Впровадження пілотного проекту стало надією для областей, де проблема бурштину набула критичної точки. Проблему вирішить закон України, проте постанова кабміну є першим серйозним кроком влади у боротьбі з незаконним видобутком бурштину НАГОЛОШУЄ голова Житомирської обл. держ адміністрації . 

За 2 роки незаконного видобутку бурштину було знищено більше 5- ти тисяч гектарів поліських лісів. Більше 100 мільйонів доларів лише з Житомирських лісів заробили бандити та нанесли величезні екологічні збитки . Лише на Рівненщині пошкоджено 4000 гектарів лісу зазначив очільник Рівненської області Олексій Муляренко. 

А ось ліси Волинської області від неконтрольованого видобутку постраждали найменше. Місцева влада ледве втримує навалу копачів, тримає оборону за допомогою поліції та військових. За висновками екологів на Волині є величезні поклади бурштину , і якщо питання не врегулюють третину площі Волинської області знищать. 

Виконавцями пілотного проекту Стануть 2 державні компанії: Бурштин України» та «Укрбурштин» котрі проводитимуть до видобуток та рекультивацію земель при цьому залучатимуть місцеві підприємства Реалізація проекту дозволить вже за 5 років відновити тисячі знищених лісів та принесе додаткові надходження до бюджетів всіх рівнів більше 500млн. гривень на рік. Половина цих коштів залишатиметься в бюджетах регіонів.

Автор С.Косюченко




http://tvradiozt.com.ua/item/9906-бурштинове-питання.html

0 коммент.:

Дописати коментар