27 липня 2017

Нові лісові пожежі охопили центр Португалії



КИЇВ. 27 липня. УНН. Лісові пожежі продовжилися у четвер в центральній Португалії, заблокувавши дороги і змусивши тисячі людей евакуюватися, передає УНН з посиланням на AFP.

Найбільше пожежі розгорілися у Серті в районі Каштелу-Бранку, для боротьби з вогнем тут залучили понад чверть пожежних країни.

З новими лісовими пожежами центральна Португалія бореться з неділі, було евакуйовано близько 10 сіл.

"Пожежа поширилася в другій половині дня", - сказала в середу представниця цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар.

Як зазначається, незадовго до півночі за 30 кілометрів на південь ще одна масштабна пожежа досягла Макао - міста з населенням 2 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французьку Рив'єру та Корсику охопили лісові пожежі

"Ми не можемо взяти під контроль вогонь, який просувається на чотирьох або п'яти фронтах", - сказав раніше місцевий мер Васко Естрелан.

Жителі села допомагали пожежникам, намагаючись загасити полум'я зі шлангів і відрами води.

Полум'я дісталося до автомагістралі A23, відрізавши ділянку довжиною 40 кілометрів, рух на трасі А25 далі на північ також було заблоковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні Франції через пожежі евакуювали 10 тис. людей

50-річна домогосподарка була арештована в середу за підозрою в тому, що за допомогою запальнички спровокувала пожежу, яка спустошила Каштелу-Бранку.

З початку року в Португалії спалахнуло майже 8 тис. лісових пожеж, що зачепили 75 тис. га лісів - 10-річний рекорд, а 80% території країни страждають від сильної посухи. Було арештовано 65 підозрюваних у підпалах.

Минулого місяця пожежі в Португалії забрали життя 64 людей.
Джерело: УНН

0 коммент.:

Дописати коментар