29 липня 2017

Лісівники встановили відеокамери для боротьби з порушниками



Лісівникам часто доводиться після туристів не лише прибирати сміття, а й ремонтувати відпочинкові комплекси.

На облаштування комплексного рекреаційно-відпочинкового містечка на перевалі Шурден, що є окрасою Буковини, ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» витратив 3,5 тисячі гривень лише на оплату праці. Тут є альтанка, місце для приготування їжі, стіл, лавочки і навіть дитячі гойдалки, повідомляє сайт 0372.

Для боротьби з порушниками у Шурденському лісництві вирішили застосувати новітні технології, а саме – відео спостереження та відео фіксацію, про що відпочивальники поінформовані. І вже траплялося, що винуватці відновлювали пошкодження. До суду поки що справа не доходила.

На території лісфонду Карпатського держспецлісгоспу встановлено 50 інформаційних аншлагів, які нагадують подорожуючим про дотримання правил протипожежної безпеки, бережливого ставлення до лісу, його мешканців, а також до праці лісівників.

Читайте ще: Буковина - найчистіший регіон України

Власними силами працівники лісової охорони лісогосподарського підприємства на обходах облаштовують окремі місця для паління, виконують великий обсяг біотехнічних та лісозахисних робіт: розчищають русла річок, створюють штучні перепади для риби; впорядковують щороку по 15-20 криниць,огороджують 60-70 мурашників, встановлюють близько 200 шпаківень і годівниць.

Вам буде цікаво: Перевезення лісу залізницею через українсько-румунський кордон ЗАБОРОНЕНО

Дирекція Карпатського держспецлісгоспу закликає всіх до культурного відпочинку, просить не засмічувати угіддя побутовими відходами і пам’ятати про моральну і матеріальну відповідальність за порушення правил цивілізованого відпочинку. За пошкодження шлагбаума, в’їзного знака – штраф у 3500 гривень за одиницю, мурашника - в середньому 1252 гривні, межового знака, квартального стовпа – 1186 гривень.

8:17 29 липня, 2017   ЧЕРНІВЦІ   Перевал Шурден
http://acc.cv.ua/chernivtsi/24798-lisivniki-vstanovili-videokameri-dlya-borotbi-z-porushnikami

0 коммент.:

Дописати коментар