06 грудня 2017

Стратегія від КМУ щодо реформування лісового господарства – це приватизація лісів. ВІДЕО

Колективи лісогосподарських підприємств вимагають, аби Кабінет Міністрів України скасував рішення від 15 листопада 2017 року щодо схвалення Стратегії реформування лісового господарства, яка призведе до фактичної приватизації лісових господарств і їх передачі у концесію.

Про це під час брифінгу сказав народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок, передає INTV.

«Колективи лісогосподарських підприємств вимагають, по-перше, скасувати рішення уряду від 15 листопада 2017 рок щодо схвалення стратегії уряду щодо реформування лісового господарства, по-друге, доопрацювати і схвалити проект стратегії, який був розроблений Державним лісовим агентством із залученням фахівців лісової галузі та підтриманий міжнародними експертами, а, по-третє, унеможливити приватизацію державних лісових господарств і підприємств, або передачу їх в концесію», - сказав він.

Політик додав, що лісівники наголошують, що відповідне урядове рішення призведе до стагнації лісової галузі, а саме ж ухвалення Стратегії відбулось без громадського обговорення, що є порушенням норм Галузевої угоди.

Водночас як додав народний депутат фракції «Батьківщина» Вадим Івченко, колективи працівників державних лісогосподарських підприємств стурбовані подальшою долею розвитку лісового господарства, адже одна із норм стратегії – передача функцій здійснення господарської діяльності у сфері лісового та мисливського господарства новоствореному суб’єкту господарювання державної власності, повноваження щодо управління корпоративними правами якого здійснюватиме уряд.

«Буде утворено єдиний господарюючий суб’єкт, ліквідовано всі облліси як господарюючі суб’єкти, і все буде підпорядковано Києву. Це не принесе позитивні наслідки для бюджету відповідних територіальних громад і процесу реформування лісової галузі в цілому», - наголосив Вадим Івченко.

Софія ЗАРУДНА, INTV

0 коммент.:

Дописати коментар