19 січня 2018

На Вінниччині лісівники рахують диких тварин






Як повідомляє прес-служба Вінницького обласного Управління лісо-мисловського господарства, Вінниччина входить до п’ятірки областей України, де щороку збільшується чисельність мисливських тварин. Таким чином, можна констатувати і факт зменшення кількості порушників правил полювання.

У мисливських угіддях підприємств лісового господарства області сезон полювання триватиме до кінця січня. Але вже розпочався облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин.

Отримані результати допомагають забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин в мисливських угіддях.

В мисливських угіддях ДП «Бершадський лісгосп» облік проводиться за участю мисливствознавців Бершадського та Тростянецького районів, а також представників Національного парку «Кармелюкове Поділля». На основі результатів обліку готуються ліміти добування диких тварин на сезон 2018-2019 рр.

Важливими для забезпечення якісних показників чисельності та різноманітності лісових мешканців є підгодівля тварин у зимову пору. Для цього на території мисливського фонду ДП «Бершадський лісгосп» облаштовано 45 підгодівельних майданчиків. Для потреб лісової фауни встановлено 53 годівниці для копитних, 119 солонців, 16 водопоїв.

За даними обліку диких тварин на початок 2017 року, в державному мисливському фонді ДП «Бершадський лісгосп» нараховувалося 117 голів кабана в угіддях та 35 у вольєрі, 540 голів козулі, 298 зайців, 69 лисиць, 51 куниця, 62 борсуки.

Дата: 18.01.2018 Время: 18:00:09