09 червня 2018

Про встановлення заборони доступу громадян у ліси в пожежонебезпечний період



Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про заходи місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій щодо посилення охорони лісів області від пожеж у 2017 – 2020 роках» від 3 квітня 2017 року №234 на сьогодні головним завданням суспільства та, насамперед, лісогосподарських підприємств, постійних лісокористувачів є охорона лісових насаджень від пожеж.

Складні природно-кліматичні умови півдня України суттєво підвищують стан природної пожежної небезпеки лісів, що вимагає постійної уваги з боку місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, установ та організацій, а також лісогосподарських підприємств щодо їх охорони і збереження від вогню.

Пожежонебезпечний період триває, як правило, з другої декади березня до кінця жовтня. В окремі роки він змінюється залежно від погодних умов.

Саме тому з метою посилення охорони лісів області від пожеж і поліпшення організації боротьби з лісовими пожежами, згідно з пунктом 8 статті 31, пунктом 5 статті 32 Лісового кодексу України, керуючись статтею 6, пунктом 7 частини першої статті 13, пунктом 3 статті 16, пунктом 1 частини першої статті 39 та частиною першою статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» у період високої пожежної небезпеки 5 класу, який наразі встановлений на території лісів Херсонської області, заборонено відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів.

Рішення щодо встановлення чи скасування заборон та інших заходів безпеки приймаються місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Управління інформаційної політики ХОДА

0 коммент.:

Дописати коментар