Творці нового продукту сподіваються незабаром представити на ринку перший у світі алкоголь із деревини
Японські дослідники розробили технологію виготовлення спиртних напоївіз ферментованої деревини, зокрема з кипариса, берези, вишні або кедра. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інформаційне японське агентство Kyodo.
Співробітники токійського Інституту лісу і лісових продуктів сподіваються, що незабаром їхній продукт буде представлений на світовому ринку.
Вченим вже була відома формула отримання біоетанолу з переробленої деревини, проте його використовували тільки в якості палива. Непридатною до вживання рідина ставала після застосування сірчаної кислоти.
Токійські дослідники створили технологію одержання деревної рідини, яка виключає застосування шкідливих речовин. Вони додали воду в дерев’яну тирсу, розмішували до отримання однорідної маси, а потім додавали ферменти і дріжджі. Після цього маса протягом двох тижні проходила процес очищення і в результаті виходив питний алкоголь міцністю 20 градусів з ароматом дерева.
При цьому кожне дерево давало свій неповторний аромат. Алкоголь з берези мав аромат віскі, витриманого в дерев’яних бочках, а з вишні виходив алкоголь із солодкуватим запахом.
Нагадаємо, що всесвітньо відомий американський виробник The Coca-Cola Company вперше в історії випустив в продаж напій, що містить алкоголь. Напій під назвою Lemon-Do надійшов у продаж тільки на території Японії.
Деревина. Фото: melvinmulch.com
23.06.2018 13:50
23.06.2018 13:50
0 коммент.:
Дописати коментар