08 червня 2018

Ліс рубають – керівник не бідує! На чию користь незаконно знищують ліси Закарпаття

Закарпаття. Два паспорти у кишені тут чи не у кожного, і хто не займається контрабандою - той працює в лісі. Гуща займає майже половину території області. Тому Закарпаття для лісорубів – справжнє ельдорадо. Але варварське поводження з лісами призводить не тільки до облисіння Карпат, а й породжує корупцію та незаконно збагачує керівництво лісгоспів. Хто ж саме наживає мільйонні статки з нашого лісу?

Знайомтеся Олександр Дуфінець - керівник Свалявського лісгоспу, посаду займає з 2011 року, до цього 30 років прорацював на державній службі в правоохоронних органах.



У його декларації ви не знайдете ані коштовностей, ані дорогих годинників, ані елітного майна.

За зарплату у 15 тисяч гривень на рік він нещодавно придбав дві дачі, які знаходяться у селі Соснівка, що на на Закрпатті. Вони пильно заховані у лісі і на території мають два басейни з фореллю. Вартість цих дач сягає 9 млн грн, і зарестровані вони на водія пана Дуфінця - Господаря Юрія.



А теща пана головного Свалявського лісничого, наприклад, у 2016 році придбала автомобіль Тойота Прадо, вартістю 92 тис.доларів. Щоправда, сама живе у дуже бідному будиночку.

Знімальніа група «СтопКору» розшукала тещу Олександра Дуфінця, а також будинок, який вказаний у декларації.

«А ви знали, що можна керувати державним лісгоспом і жити не бідніше, а може, ще й шикарніше як народні обранці?» - написала після цього на своїй сторінці Ліля Ткачук, журналіст «СтопКору»



Тож, про це та багато іншого – дивіться у новому випуску «Стоп Корупції», який вийде у неділю 10 червня о 19-20 на 5-му каналі. Не пропустіть!



0 коммент.:

Дописати коментар