24 вересня 2018

Додаткове оподаткування лісогосподарських підприємств, крім втрати робочих місць, призведе до значного зростання ціни на продукти лісу

Проект РІШЕННЯ №
від 26 вересня 2018 року


УКРАЇНА
ТУРКІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

XХІV позачергова сесія VII скликання

Проект РІШЕННЯ № 
від 26 вересня 2018 року 
м. Турка

Про звернення депутатів Турківської районної ради

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендацію президії, Турківська районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Прийняти Звернення депутатів Турківської районної ради:

1.1. до Верховної Ради України, народного депутата України А.Лопушанського - про відміну поправки щодо земельного податку на всі лісові землі, яка передбачена Законом України від 10.07.2018 року № 2497-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» (додаток № 1);

1.2. до Кабінету Міністрів України – щодо недопущення підняття ціни на газ для населення (додаток № 2).

Голова районної ради 
 Володимир Лозюк




Додаток 1

Верховна Ради України

Народному депутату України 
А.Лопушанському

Законом України від 10.07.2018 року № 2497-VІІІ « Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» була внесена поправка, що передбачає земельний податок на всі лісові землі України.

За попередньою системою оподаткування, лісогосподарські підприємства сплачували земельний податок, як складову рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, яка справлялася за обсягом фактично заготовленої лісопродукції. Рентна плата займає найвагоміше місце у структурі податків комунальних лісогосподарських підприємств і розподіляється порівну між державним та місцевими бюджетами. Згідно внесених змін, крім рентної плати, передбачена сплата земельного податку.

Додаткове оподаткування лісогосподарських підприємств, крім втрати робочих місць, призведе до значного зростання ціни на продукти лісу (деревину, продукти побічного користування та мисливства). Закон негативно вплине на темпи лісовідновлення та зупинить процес лісорозведення. У зв»язку з нестачею коштів знизиться кількість проведення доглядів за лісовими культурами та обсяги рубок догляду у молодняках.

Для забезпечення сплати земельного податку, лісогосподарським підприємствам буде необхідно збільшувати об'єми заготівлі деревини, що суперечить принципам невиснажливого лісокористування. Крім того, такі заходи негативно вплинуть на лояльність місцевих громад до лісівників.

Оподаткування земель лісогосподарського призначення за прикладом земель сільськогосподарського призначення вважаємо неправильним, оскільки із останніх продукт заготовлюється щорічно, а основний дохід із лісових земель отримується один раз на 80 років, при цьому справляється рентна плата, у якій закладено податок на землю.

Земельний податок призведе до порушення балансу фінансової системи через відсутність зв»язку з результатами господарської діяльності. Його введення, та, як наслідок, скорочення працівників, призведе до зниження наповнення бюджетів за рахунок інших платежів.

Прийнятий закон має на меті свідоме знищення не тільки лісової та лісозаготівельної галузей, а й лісопереробки, мисливського господарства та занепад природно-заповідного фонду України.

Просимо відмінити земельний податок на всі лісові землі України, який введений поправкою до Закону України від 10.07.2018 року № 2497-VІІІ « Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» .



Прийнято на ХХІV сесії Турківської районної ради VІІ скликання
26 вересня 2018 року


Додаток 2

Прем’єр-міністру України 
Гройсману В.Б.

Звернення

щодо неприпустимості підвищення ціни на газ

Судячи з останніх заяв Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, українцям необхідно готуватися до чергового суттєвого підвищення ціни на газ. Уряд мотивує підвищення ціни на газ як одну з багатьох вимог МВФ.

Задеклароване Урядом підвищення ціни на блакитне паливо на 23,5 -25 % негативно вплине на бюджет України в цілому і суттєвозменшитьзаощадженняукраїнських родин.

Через збільшення тарифів мільйони мешканців нашої країни не матимуть змоги оплачувати комунальні послуги й опиняться за межею бідності, знизиться платоспроможність українців, зросте трудова міграція, а в підсумку – цематимедовготривалісоціальні та економічнінегативнінаслідки. А відтак, висловлюємопереконання, щоспершунеобхіднопідвищитизарплати, пенсії, стипендії, збільшити, а не скорочуватисубсидіїукраїнцям, а вжепотімпідвищуватиціни на газ.

Цінана газ для населення, враховуючивласнийвидобуток, є на даний час необгрунтованою. Необхідновраховуватитакож, що через газотранспортну систему Україниздійснюєтьсяпостачання газу в країниЄвропи.

Депутати Турківської районної ради звертаються до Вас з вимогою не підвищуватиціну на газ, допокивлада не створить українцямналежних умов для економічноїстабільності. Ми усвідомлюємозобов’язанняУкраїни перед МВФ, проте,обстоюємопереконання, щоякі б вимоги не ставили міжнароднікредитори, завданнямдійсноукраїнськоївладипередовсім є захистсвоїхгромадян.

Прийнято на ХХІVсесії Турківської районної ради VІІ скликання
26 вересня 2018 року

Опубліковано admin у Пн, 24/09/2018 - 15:04.
http://www.turka.org.ua/content/proekt-rІshennya-№-vіd-26-veresnya-2018-roku-1

0 коммент.:

Дописати коментар