27 вересня 2018

Підпал будинку лісника


Днями у Лебедині була спроба підпалити житловий будинок. Цю подію коментує начальник поліції Олег Цуріков.

24 вересня о 1 годині 50 хвилин надійшло повідомлення служби 102 до Лебединського відділу про те, що 24.09 о 1 годині 30 хвилин за адресою: провулок Калініченків, 131, невідомий кинув 4 скляні пляшки із займистою речовиною, намагаючись підпалити будинок.

Вогонь ліквідовано своїми силами. На місце події виїхала оперативна група, експерти, кінологічна служба. Заявник – Віктор Головачов, лісник Межиріцького лісництва Лебединського лісгоспу. У ході оперативних дій, як пояснив начальник відділу поліції Олег Цуріков, поліцейські вияснили, що зловмисник підійшов з боку вулиці до паркану господарства, кинув у бік будинку 4 скляні пляшки з-під пива по 0,5л із займистою речовиною. Одна з пляшок розбилася, 3 інші пляшки знаходилися біля будинку, речовина в них мала запах бензину. Пляшку жбурнули у вікно, але москітна сітка не дала їй потрапити до будинку. Під час загоряння була пошкоджена частина вікна, виявлено нашарування кіптяви на стіні. Господарям вдалося загасити вогонь. По даному факту відкрите кримінальне провадження за статтею 194, частина 2. “Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу”. Цей випадок класифікується як тяжкий злочин і знаходиться на контролі в Головному управлінні національної поліції. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі від 3-х до 10-ти років. Ведеться слідство. Поліцейськими відразу була відхилена версія – конкуренція, адже постраждалий не є депутатом, не займається підприємницькою діяльністю. Основна версія – службова діяльність потерпілого.

В ході розслідування працівники поліції провели аналіз випадків незаконної вирубки та викрадення лісу на території лісгоспу. Дізналися, що з початку року за фактом крадіжок деревини породи дуб і ясен на території лісгоспу було зафіксовано два факти. – Це в лютому цього року на території Малого Висторопа і біля с. Пристайлове у вересні цього року. Винні особи встановлені, притягнуті до кримінальної відповідальності. Прокуратура спільно з поліцією проводять перевірку, чи дійсно за цей період було лише два факти незаконної вирубки лісу. Остаточну крапку в цій історії має поставити суд. Є вже певні напрацювання, і в поліції запевняють, що цей злочин буде розкрито, винні понесуть покарання. В той же час, звертаються до громадян з проханням, якщо їм відомі випадки незаконного вирубування лісу, або викрадення деревини, негайно повідомити в поліцію.

Категорія: Кримінал
27 вер. 2018

0 коммент.:

Дописати коментар