27 вересня 2018

Прикарпатські лісівники обговорили проблеми лісового господарства


25 вересня у Києві відбувся IV з’їзд лісівників України. Загалом на з’їзді були присутні майже 500 делегатів з усіх областей України: лісівники обласних управлінь, науковці, народні депутати України, представники деревообробної галузі.

Під час з’їзду фахівці лісового господарства, урядовці, закордонні експерти, інвестори, представники деревообробного сектору опрацювали спільні рішення щодо подальшого розвитку та реформування лісового господарства на основі європейських стандартів та досвіду.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарств, пише Бліц-Інфо.

Під час виступу заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар визначив основні пріоритети функціонування лісової галузі, а це фінансове забезпечення ведення лісового господарства у різних географічних зонах, сприяння довгостроковим інвестиціям у галузь; забезпечення стабільності лісового, податкового та природоохоронного законодавства на довгостроковий період; вдосконалення лісоуправління та зміна ставлення суспільства, громадськості, можновладних структур до лісівників та лісового господарства в цілому, як до соціально важливого сектору економіки.

За словами очільника Прикарпаття Олега Гончарука, проведення такого заходу дає змогу обговорити усі нагальні проблеми, якими живе галузь, та знайти шляхи їх вирішення.

«Для Прикарпаття лісова галузь посідає особливе місце. По-перше, це природній дар, який залишився нам у спадок від предків, це природнє багатство, завдяки якому ми розвиваємо туризм і рекреацію на теренах області, – наголосив Олег Гончарук. – Для жителів високогірних районів ліс – це перш за все робочі місця. Крім того, розвиток лісопереробної галузі – потужний ресурс для розвитку економіки краю. Тим більше, що Прикарпаття має давні традиції у галузі лісівництва, виготовлення продукції з деревини, а також побічного використання дарів лісу».

Начальник управління Руслан Осташук під час з’їзду зауважив, що незважаючи на економічні та політичні негаразди, лісове господарство прикарпатського краю демонструє позитивну тенденцію.

Доказом цього є сплата лісогосподарськими підприємствами області податків до бюджетів усіх рівнів, забезпечення роботою мешканців районів області. Крім того, функціонування лісгоспів у гірських районах краю є стабільними чинниками розвитку територіальних громад, що дуже важливо на сьогоднішній день.

  
    

0 коммент.:

Дописати коментар