28 вересня 2018

Школярі-лісники презентували свої досягнення у Сумах. ВІДЕО


У конгрес-центрі СумДУ зібралися команди учнівських лісництв зі всієї України презентувати свої досягнення у галузі лісового господарства.
Школярі підготували презентаційні стенди, на яких показали чим займаються, і що вирощують у своїх областях. Виставка-презентація проходила в рамках Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, який триває два дні.

Учениця шкільного лісництва Ліза Гузувата представляє Рівненську область. Вона розповіла:
«Ми висаджуємо різні породи дерев, рослин, збираємо насіння. Ми є ініціатором акції чисті узбіччя. Восени ми зібрали рекордну кількість шишок модрини європейської. Також ми займаємось вирощуванням, і розведенням модрини європейської, адже вона є рідкою. У нас є акції про зимових птахів, батьки створюють спільно з дітьми годівнички, шпаківні».

Десятикласник Руслан Матящук приїхав до Сум із Львівської області. У рідних Бродах він займається озелененням міста.

Руслан Матящук, член учнівського лісництва (м. Броди, Львівська область) каже:

«Ми вирощуємо переважно сосну жорстоку. Вона найбільше дає прибуток і вона найкраще розвивається на цьому грунті. Ми маємо якось жити, наші нащадки повинні жити на чистій землі, а не на засміченій, де просто життя неможливе буде».

За словами організаторів, такий захід у Сумах проходить вдруге. Для участі у зльоті запрошувались команди із п’яти чоловік віком від 13 до 18 років. У програмі зльоту – проведення виставки-презентації, захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства, практичних занять та майстер-класів.

Лариса Тихенко, директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, розповіла:
«Це є відповідальна, доросла робота дітей. Вони садять ліс, вони вирощують сажанці, вони годівнички розставляють по лісах, вони проводять науково-дослідницьку роботу для того, щоб через 10-20 років було чим дихати, і чим любуватися, відвідуючи ліси, дивлячись на річки, і головне, що діти сьогодні презентують те, що буде за 10-15 років, це їх бачення і це перспектива майбутнього розвитку»

Зі слів директора центру, на Сумщині працює десять учнівських лісництв.



http://tv.sumy.ua/shkolyari-lisnyky-prezentuvaly-svoyi-dosyagnennya-u-sumah/

0 коммент.:

Дописати коментар