28 вересня 2018

На Харківщині судитимуть чиновницю, яка одним підписом перетворила на поле 2 га лісу

У Харківській області землевпорядник, яка в документах видала ліс за сільгоспземлі, постане перед судом

Depo.

Сьогодні 16:24

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Харківська місцева прокуратура №6 направила до суду обвинувальний акт стосовно 43-річної жінки-підприємця, підозрюваної у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, підозрювана займалася розробкою технічної документації на земельні ділянки. У 2010 році вона на замовлення громадянина мала розробити проект землеустрою щодо відведення землі площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.

Жінка не вийшла на місце розташування ділянки, як того вимагає закон. Натомість внесла до документів неправдиві відомості щодо приналежності зазначених земель до сільськогосподарських. На підставі її висновку заявник отримав ділянку у власність.

Однак замість сільгоспугідь у приватні руки перейшли землі лісового фонду – на зазначеній площі ростуть багаторічні дерева листвяних порід. Тому, враховуючи цільове призначення, за законом ділянка не могла перейти в приватну власність.

Відповідно до санкції статті, землевпоряднику загрожує до 6 років позбавлення волі.

Окрім того, наразі на розгляді суду перебуває позов прокуратури щодо скасування права власності на ділянку та повернення землі державі.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові невідомі підірвали вибухівку у приватному дворі. Вибух пролунав на подвір'ї голови громадського формування з охорони громадського формування і східного кордону "Східна варта" Сергій Гайденка.

За попередніми висновками експертів, за вказаною адресою стався вибух ручної гранати РГД-5. Внаслідок події постраждалих осіб немає, пошкоджені вікна домоволодіння.

0 коммент.:

Дописати коментар