25 лютого 2019

"Лісові люди" ДП "Берегівське ЛГ" активно готуються до настання пожежонебезпечного періоду


Лісівники багато зусиль приділяють вирощуванню посадкового матеріалу, посадці лісових культур, догляду за ними, але всі ці зусилля в один момент може перекреслити лісова пожежа.

Можливо, хтось тішиться з цього приводу, та для лісової охорони це дуже відповідальний період і особливо важка цілодобова праця: патрулювання, проведення рейдів, боротьба з лісовими пожежами, посилення заходів пожежної безпеки і профілактичних заходів для уникнення надзвичайних ситуацій, особливо верхових пожеж, які можуть призвести до великих непоправних втрат.


Протипожежна діяльність у Берегівському лісгоспі проводиться практично цілий рік. До неї залучається вся лісова охорона.

Ще взимку водії готують техніку до пожежонебезпечного періоду, а з настанням сприятливих погодних умов лісівники починають працювати над створенням нових і поновленням вже існуючих мінералізованих смуг, встановленням протипожежних аншлагів, бігбордів, шлагбаумів та облаштуванням рекреаційних пунктів. Велика увага приділяється профілактичним заходам через засоби масової інформації та безпосередньо через зустрічі з громадами, активну роз’яснювальну роботу.

Перед лісівниками завжди ставиться завдання попереджувати виникнення лісових пожеж. Саме тому лісівники вже готуються до гарячої пори року.





0 коммент.:

Дописати коментар