27 лютого 2019

Вдаримо брифінгом по пожежній безпеці під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду

Луцьк: в Управлінні ДСНС відбувся брифінг для представників ЗМІ щодо недопущення випадків випалювання сухої трави під час весняно -літнього пожежонебезпечного періоду

27 лютого в Луцьку в кризовому залі Управління ДСНС у Волинській області проведений брифінг для представників засобів масової інформації на тему: «Недопущення випадків випалювання сухої трави під час весняно –літнього пожежонебезпечного періоду».

Про невтішну статистику лише двох місяців цього року, в саме виникнення 5 пожеж сухої рослинності, що трапилися через ігнорування громадянами правил пожежної безпеки, і про ситуації, що призводять до таких пожеж розповів Володимир Грушовінчук. Він наголосив на підвищенні рівня обізнаності та свідомості волинян, оскільки більшість пожеж у цю пору року трапляється внаслідок зумисного випалювання сухої трави. Допоки господарі будуть позбуватимуться таким чином рослинності, існує постійний ризик поширення вогню на лісові насадження, торф’яні поля, житлові будинки тощо.

Про те, як у тісній співпраці із рятувальники намагаються вберегти край від пожеж говорили і перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ національної поліції у Волинській області Віталій Тортина, в.о. начальника регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислав Кравчук, завідувач сектору охорони і захисту лісу Волинського обласного управління лісомисливського господарства Віталій Півовар, начальник відділу землевпорядкування, комунальної власності та екології Княгинівської сільської ради Юлана Зеленська та заступник директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик. Усі закликали волинян бути обачними та не палити сухої трави та сміття, оскільки це завдає шкоди довкіллю, здоров’ю та навіть життю людей.

Йшлося й про проведення профілактичної роботи серед населення, спільні застережні заходи та рейди із працівниками поліції та екологами, які будуть продовжуватися й надалі, адміністративну відповідальність громадян (з початку року вже 8 волинян притягнуто адміністративної відповідальності через спалювання сухої рослинності).

Рятувальники вкотре звернулися до волинян через засоби масової інформації із закликом суворо дотримуватись протипожежних вимог, адже за ці порушення передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.




УДСНС України у Волинській області

0 коммент.:

Дописати коментар