26 лютого 2019

На Вінниччині в заказнику виявили ряд порушень



У 2002 році Указом Президента України було створено загально-зоологічний заказник загальнодержавного значення "Згарський" загальною площею 3018,7 га. Даний заказник входить до складу природно-заповідного фонду України та водно-болотних угідь загальнодержавного значення, охороняється як національне надбання щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

Основною метою створення заказника було збереження та відтворення цінних природних комплексів, а саме, ділянки долини річки Згар, як екозону водно-болотних угруповань.

Під час проведення планової перевірки на території загально-зоологічного заказника загальнодержавного значення "Згарський" спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області було виявлено порушення вимог режиму об'єкту природно-заповідного фонду.

На території заказника було виявлено розміщення твердих побутових відходів та місця розведення вогнищ, що є порушення режиму об'єкту природно-заповідного фонду. Також, під час перевірки, виявлено відсутність інформаційних аншлагів та знаків.

Оскільки охорона даного об'єкту природно-заповідного фонду перебуває на Горбовецькій, Бірківській та Микулинецькій сільських радах, на сільських голів було складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП, які направлено на розгляд до Літинського районного суду.








26 лютого 2019 - 14:17 

0 коммент.:

Дописати коментар